Analyse af Grantræet

Se flere bedømmelser 3,92 3,92 3,92 3,92 3,92 3,92 (13 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

HHX 3. år

Fag

Dansk A

Karakter

10

Antal sider

5

Antal ord

1876

Filformat

PDF

Eventyranalyse: Analyse af Grantræet

Find inspiration til din opgave med denne analyse og fortolkning af kunsteventyret Grantræet af H.C. Andersen.

Opgaven indeholder overvejelser over kunsteventyret som genre, tid, personer og temaer i fortællingen i Grantræet og til sidst en perspektivering af eventyret til Biblen og Romantikken.

Studienets kommentar
God og grundig opgave om Grantræet, der tager fat i et relevant tema om livets cyklus. Perspektiveringer er gode, men bør udbygges mere - hvilke detaljer i eventyret taler fx for, at fældningen af grantræet kan sammenlignes med Jesu korsfæstelse? Sådanne referencer bør underbygges.

Indhold
GRANTRÆET
BIDRAG TIL FOLDER:

Uddrag
"At blive stor, voksen og ansvarsfuld er et af de store temaer. Dét er det, man som barn og ung ønsker. Man skal nyde sin ungdom, mens man er i den. Det er noget, du aldrig vil få tilbage, og noget du ikke skal fortryde.

Vi må ikke blive voksne for hurtigere, da vi hurtigt kan blive det i forvejen. Vi skal lytte til dem, der er klogere end os selv. Ligesom solstrålen og luften – de vidste besked. At grantræet ville fortryde sin ungdom, når det blev ældre.

Og dertil hører temaet også til, at fremtiden ikke altid er, som man tror og håber på. At man hurtigt kan blive skuffet, da der også er konsekvenser og problemer ved at blive ældre. Temaerne omhandler liv..."... [læs mere nu]