Analyse af kortfilmen Vildt

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 10
  • 4
  • 1122
  • PDF

Kortfilmsanalyse: Analyse af kortfilmen Vildt

Analyse af kortfilmen "Vildt" af Julie Bille.

Filmanalysen kommer ind på berettermodellen, klipning, scenografi, kamerabevægelser, lyd og en fortolkning.

Studienets kommentar

Flotte analyser! Dog kunne de enkelte afsnit skrives mere sammen, så opgaven blev mere sammenhængende.

Uddrag

I kortfilmen ”Vildt”, som er lavet af Julie Bille, møder vi Joachim og Marie, der er på vej op til Cecilie og Eriks sommerhus. Marie og Joachim er blevet inviteret til fødselsdag af Cecilie. Cecilie og Erik får et godt førstehåndsindtryk af Joachim, men efterhånden som de lærer Joachim at kende, begynder de at blive mere skeptiske omring Joachims personlighed og intentioner. De fire personer er meget forskellige, Marie, Erik og Cecilie er meget kreative, vi hører om Eriks arbejde i tegnestuen, og hvordan han har lavet huset selv med træerne fra skoven. Joachim, derimod, er slagter, og da Erik og Cecilie hører det, ser vi at de begynder at fatte mistanke ved hans tilstedeværelse. Hele plottet tager et twist da Joachim begynder at snakke om sit gevær, og hvordan han skød en bjørn, hvor han beskriver det som det lykkeligste øjeblik, og de tre andre ser meget bekymret rundt på hinanden. Under desserten dukker Joachim op med sit gevær, og affyrer et skud. Erik bliver meget skræmt over geværet, og desserten bliver rykket ind. Efter et stykke tid dukker Joachim op med geværet, og i stuen siger han: ”hvis i ikke dræber mig, så skyder jeg jer”. Da de andre ikke griber til handling, ender filmen med at Joachim skyder de andre.

Hovedpersonen i filmen er Joachim. Han er en høj, veldresseret mand med lyst hår, en rigtig svigermors drøm. Han arbejder som slagter til dagligt, dog uden egen butik.
I filmen tilkæmper han sig let al opmærksomheden pga. sin vilde opførsel. Joachim er ikke i kontakt med sit overjeg, og han lever mest i jeget/egoet eller idet, fordi han virker meget ubevidst og bliver kontrolleret af sine dyriske instinkter. Da Joachim vælger at skyde de tre... Køb adgang for at læse mere

Analyse af kortfilmen Vildt

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.