Analyse af Klovn - The movie

  • HHX 3. år
  • Dansk A
  • 10
  • 4
  • 1686
  • PDF

Filmanalyse: Analyse af Klovn - The movie

Denne opgave analyserer brugen af humor i filmen "Klovn - The movie". Instruktørerne bag filmen er Niels Gråbøl og Mikkel Nørgaard, mens de mest fremtrædende hovedroller spilles af Casper Christensen og Frank Hvam.

Opgaven indeholder:

En kort redegørelse for humor med eksempler på sproglig humor.

En analyse og fortolkning af et filmklippet fra ”Klovn”:
- Analyse af kommunikationen i Klovn
- Fokus på det sproglige og hvorfor det er humor

Diskussion af hvorfor serien ”Klovn” er blevet så populær, og hvorfor den er sjov.

Studienets kommentar

God redegørelse og fin sammenhæng mellem redegørelse og analyse. Eleven anvender teorien og giver eksempler. Dog mangler der en del kommaer, og flere citater fra filmen savnes.

Uddrag

”Klovn the Movie” er en dansk komedie, som er blevet rost til skyggerne af anmeldere såvel som seere. Instruktørerne bag filmen er Niels Gråbøl og Mikkel Nørgaard, mens de mest fremtrædende hovedroller spilles af Casper Christensen og Frank Hvam, disse to er også forfatterne bag. Klovn omhandler den danske komiker Frank Hvams liv. Serien er en blanding af fakta og fiktion, idet de fleste af rollerne spilles af personerne selv. Klovn beskyldes af mange for at være en kopi af den berømte prisvindende HBO-serie ”Curb Your Enthusiasm”. Folkene bag Klovn har dog udtalt, at de udelukkende har brugt HBO-serien til inspiration og selv er kommet op med idéen til Klovn. Hvis man ser traditionelt på udtrykket ”klovn”, forstås en utraditionelt udklædt person der underholder andre. I tv-serien Klovn får udtrykket dog en helt anden betydning, i denne sammenhæng forbindes det med en meget usikker mand, der gang på gang ender i uheldige og meget pinlige situationer.
Sproglig humor opstår ofte i situationer hvor der skabes en form for hul i virkeligheden, da sprog kan være flertydigt. I kommunikation mellem to parter behøves alt ikke være forklaret ned til ... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Klovn - The movie

[1]
Bedømmelser
  • 04-01-2017
    Dårlig opgave. Mangler meget