Den afrikanske farm

Her får du hjælp til at analysere og fortolke Den afrikanske farm, som blev udgivet i 1937. Den afrikanske farm er en bog, skrevet af Karen Blixen (1885-1962), der handler om hendes liv som leder af en farm i Kenya, som på det tidspunkt var en engelsk koloni. Der er tale om en erindringsbog med tydelige skønlitterære træk. Det betyder, at Den afrikanske farm nogle gange opfattes som en roman. Sådan forstår vi dog ikke bogen her i analysehjælpen, selv om der er romanagtige træk ved den.

I analysehjælpen finder du først en side med den nødvendige baggrundsviden for at forstå Den afrikanske farm. Herefter har vi sammenfattet handlingen i et overordnet resumé og i resuméer af de fem dele, som bogen består af. 

I selve analysen af bogen gennemgår vi dens genretræk, komposition, vigtigste personer samt det sprog og den fortælleteknik, der kendetegner Den afrikanske farm. Desuden finder du en fortolkning og perspektivering af bogen, hvor vi blandt andet forklarer, hvorfor Blixen er blevet kritiseret for kolonialisme. Til sidst i analysehjælpen finder du en række korte analyser af de mest populære kapitler fra Den afrikanske farm

Vi citerer fra Gyldendals udgave af Den afrikanske farm fra 2020, som stort set kun adskiller sig fra originalen ved at bruge moderne retskrivning. Sidetallene passer nogenlunde med sidetallene i de fleste andre udgaver. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af analysehjælpen:

Bogen har haft et langt efterliv, især på grund af en populær filmatisering

Historien om Karen Blixens kaffeeventyr blev udgivet nogle år efter hendes hjemkomst til Danmark. Bogen blev voldsomt populær både i Danmark og i udlandet, særligt i USA og England, hvor Karen Blixen allerede var blevet et stort navn efter sin debut med Syv Fantastiske Fortællinger i 1934.

I 1985 fik bogen en stor revival, da den blev filmatiseret under titlen Out of Africa. Det var en rigtig Hollywoodfilm med (dengang) kendte skuespillere som Robert Redford og Meryl Streep i hovedrollerne. Både i Danmark og internationalt satte filmen skub i en ny stor interesse for Karen Blixen og hendes Afrika-bog, som regnes for en litterær klassiker. 

I dag er Karen Blixens tidligere farm i Kenya en stor turistattraktion, akkurat som Blixens barndomshjem, Rungstedlund nord for København, er det. Rungstedlund er desuden et aktivt litteratur- og kulturcenter, som viderefører arven fra Karen Blixen, der både var nysgerrig efter store oplevelser i livet og elskede de fortællinger, der kunne kom ud af oplevelserne. De fortællinger spejlede hun i den klassiske fortælletradition, hun var vokset op med.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Den afrikanske farm

[1]
Bedømmelser
  • 19-04-2024
    Givet af 3.g'er på STX