SRP om psykopati: Analyse af Darkly Dreaming Dexter

  • STX 3.g
  • SRP (Psykologi B, Engelsk A)
  • 12
  • 20
  • 7294
  • PDF

SRP om psykopati: Analyse af Darkly Dreaming Dexter

Her finder du et SRP inden for emnet psykopati. Opgaven er primært en analyse af "Darkly Dreaming Dexter" med karakterbeskrivelse af Dexter Morgan.

I redegørelsen kommer opgaven ind på psykopatiske kendetegn og forklaringsmodeller. I diskussionen kommer opgaven ind på, hvorvidt Dexter Morgan er et godt eksempel på en klinisk psykopat.

Opgaveformulering

Gør rede for psykopati med særligt fokus på kendetegn og årsagsforklaringer.

Analysér og fortolk på baggrund af redegørelsen ”Darkly Dreaming Dexter” af Jeff Lindsay med særligt fokus på en personkarakteristik af hovedpersonen Dexter Morgan. Inddrag i din analyse ”Sympathy for the Devils” vedhæftet som bilag 1.

Vurdér hvilken psykologisk forklaringsmodel/teori på psykopati bogen giver. Vurdér endvidere hvilke forskelle og ligheder der er mellem den psykologiske viden om psykopati og bogens fremstilling af psykopati.

Studienets kommentar

Siden eksemplet blev skrevet, har man ændret på nogle af kravene til SRP, så udformningen kan afvige lidt fra den måde, som et SRP skal skrives og bygges op i dag. Fx skal du ikke længere skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. Grundlæggende er kravene til de to opgaver ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SRP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SRP-bogen sideløbende. SRP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract
Indledning
Redegørelse
- Kendetegn
- Psykopati teorier
Analyse
- Personkarakteristik af Dexter Morgan
- Fortolkning
Vurdering
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Så snart man hører ordet ”psykopat” ringer der klokker inde i hovedet. Det er noget, vi alle kender til, men ikke helt ved, hvad er. Der har været snak om det i nyhederne, og det er ikke helt uhørt at bruge betegnelsen som øgenavn eller et skældsord. Men nu er det blevet mere normalt at læse bøger eller se film og tv-serier, hvor psykopater eller mennesker med andre personlighedsforstyrrelser er hovedpersonen. Men er disse fiktive personer en god fremstilling af, hvad en rigtig psykopat er? Er den psykopat, vi ser på tv og læser om i bøgerne, den samme psykopat der går på gaden til hverdag? I min SRP vil jeg se nærmere på den populære fiktive person Dexter Morgan fra Darkly Dreaming Dexter af Jeff Lindsay. Dette vil jeg gøre ved at redegøre for kendetegnene for psykopati, der vil gøre mig i stand til at identificere en psykopat. Ud over dette vil jeg finde forskellige årsagsforklaringer på, hvordan psykopati opstår. Min opgave vil indeholde en analyse af Darkly Dreaming Dexter og en grundig personkarakteristik af Dexter Morgan, hvor min redegørelse for kendetegn af psykopati vil spille en rolle. Efter dette vil der være en vurdering af, hvordan psykopati bliver fremstillet i bogen, med henblik på de årsagsforklaringer jeg har fortalt om i min redegørelse. Der vil blive afsluttet med en konklusion, hvor jeg svarer på min problemstilling... Køb adgang for at læse mere

SRP om psykopati: Analyse af Darkly Dreaming Dexter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRP om psykopati: Analyse af Darkly Dreaming Dexter.