Analyse af sagaen Gunnar Helming og Frøs kone

  • STX 2.g
  • Dansk A
  • 10
  • 3
  • 1323
  • PDF

Analyse af sagaen Gunnar Helming og Frøs kone

Analyse og fortolkning af sagaen "Gunnar Helming og Frøs kone". Opgaven kommer bl.a. ind på personkarakteristik, stilistik og konflikten mellem asatroen og kristendommen i sagaen.

Lærers kommentar

Meget fin indledning og afslutning, hvor fagligheden er i fokus. Du har tydeligvis arbejdet med dine afsnit som et strukturerende princip, og der er en god struktur i stilen.
Du skriver et godt resumé som udgangspunkt for en rigtig god nærlæsning af sagateksten. Du kombinerer tekst og faglig viden fra litteraturens veje udmærket, og dine citater viser at der er faglig belæg for dine iagttagelser. Jeg er imponeret over din fremstilling af Frøs kone - hun er vist ikke helt dum, den kone! Som helhed er sproget pænt. De få sproglige rettelser fremgår af stilen, når du får den tilbage.

Uddrag

Sagaen ”Gunnar Helming og Frøs kone” er nedskrevet i Flatøbogen, som er en islandsk bog fra slutningen af 1300-tallet. Det siges at over 100 kalves skind er blevet brugt til de 450 pergamentsider, som Flatøbogen er lavet af. Flatøbogen består af en række kongesagaer, som oftest beskriver helte fra Islands storhedstid eller konflikter mellem slægter. De fleste sagaer tager deres udgangspunkt i den såkaldte sagatid, som foregik i 930-1030, men blev først nedskrevet 200 år senere, hvor det islandske samfund gik i forfald. Sagaen ”Gunnar Helming og Frøs kone” er et godt eksempel på den konflikt som eksisterede mellem asatroen og kristendommen. Desuden skildrer sagaen, som så mange andre sagaer, det norske og islandske samfund, men ydermere skildrer den også det svenske samfund.

Sagaen ”Gunnar Helming og Frøs kone” handler om Gunnar Helming, som bliver beskyldt for et drab på en mand ved navn Halvard. Da kong Olav hører om drabet på Halvard, er han meget opsat på at få hævn over for Halvards drabsmand, og eftersøger derfor Gunnar Helming. Gunnar Helming flygter derfor østpå til Uppland i Sverige for at redde sit eget liv. I Sverige møder Gunnar Helming Frøs kone, en ung og smuk kvinde, som hjælper ham og lader ham bo hos sig. Men Frø selv er uvenlig stemt over for Gunnar Helming og en dag da Gunnar Helming driver Frøs vogn ind til et gæstebud, bliver han overfaldet af Frø... Køb adgang for at læse mere

Analyse af sagaen Gunnar Helming og Frøs kone

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.

Materialer relateret til Analyse af sagaen Gunnar Helming og Frøs kone.