Analyse af Fårup Sommerland | Virksomhedsøkonomi A

  • HHX 2. år
  • Virksomhedsøkonomi A
  • 10
  • 7
  • 2122
  • PDF

Virksomhedsanalyse: Analyse af Fårup Sommerland | Virksomhedsøkonomi A

Virksomhedsanalyse af virksomheden Fårup Sommerland, som er skrevet i Virksomhedsøkonomi A.

Analysen indeholder en række analyser, der i sidste ende skal indikere noget om virksomhedens fremtidsudsigter.

Opgaven er skrevet i 2016.

Lærers kommentar

En rigtig god opgavebesvarelse! Jeg kan sagtens finde noget at beklage mig over – og de ting kan du få personligt – men jeg vil nu hellere her glæde mig over, at du har løst opgaven stort set som jeg havde forestillet mig, den skulle løses.

Indhold

1. Analyse af livscyklus
2. Brancheanalyse ved brug af Porters Five Forces
3. Analyse af rentabiliteten, indtjeningsevnen samt soliditeten og likviditeten
4. Analyse af Fårup Sommerland A/S' likviditetsudvikling
5. Fårup Sommerland A/S' fremtidsudsigter

Uddrag

Fårupsommerland er en forlystelsespark beliggende i Fårup i Nordjylland. Parken fungere som en servicevirksomhed for de besøgende. Forlystelsesparken blev i år 1975 åbnet af Anders Kragelund. Det er et af Danmarks største forlystelsesparker, og det første år Fårupsommerland åbnede, blev der besøgt af 40.000 gæster. 4 år senere i 1979 overtog sønnen, Søren Kragelund, direktørposten sammen med sin fætter Henrik Schnack. I år 2012 gik Henrik Schnack ud af direktionen, mens indehaveren Søren Kragelund forblev som direktør og i bestyrelsen den dag i dag.

Parken har mange forlystelser. De har bl.a. Danmarks største trærutsjebane og Aquaparken, der ved åbningen var Nordeuropas største. De indviede i 2015 Fårup Vandkanonen, som er en vandrutsjebane med både frit fald og dobbelt loop. Parken har siden 2013 også haft åbnet i uge 42 i skolernes efterårsferie. I 2016 åbnede Fårupsommerland deres hotel kaldet ”Hotel Fårup” beliggende i parken med udsigt over søen. Derudover byder Fårupsommerland på en lang række af forskellige spisesteder lige fra diverse grillbarer og til grill-selv-pladser. Fra år 2011 er der blevet sigtet mod en sund profil med tiltag som bl.a. Fårup Frugtfabrik og økologiske tilbud.

Fårupsommerland er vundet en lang række af priser gennem årene. De blev f.eks. i år 2014 kåret som Danmarks bedste Sommerland af TV2 og et år senere i 2015 blev de af ”Kirmes & Park Revue” kåret som Europas næstbedste forlystelsespark. I 2015 omsatte Fårupsommerland for knap 124 mio. kroner og ifølge VisitDenmark ligger Fårupsommerland på 8. pladsen i listen over danske turistattraktioner, som er målt på besøgstal.

Livscyklus
Med udgangspunkt i artiklerne som jeg har læst, Fårupsommerlands hjemmeside og ledelsesberetningen fra deres årsrapport for år 2015 vil jeg placere Fårupsommerland A/S i livscyklusmodellen og begrunde det.

Virksomhedens livscyklus ... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Fårup Sommerland | Virksomhedsøkonomi A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.