Analyse af Den åbne dør

  • HTX 2. år
  • Dansk A
  • 7
  • 4
  • 1796
  • PDF

Romananalyse: Analyse af Den åbne dør

Romananalyse af "Den åbne dør" fra 1997 skrevet af Anders Bodelsen. I opgaven bliver personerne og romanens budskab blandt andet behandlet.

Studienets kommentar

Opgaven kan give god hjælp, hvis du skal skrive en opgave om "Den åbne dør". Der er gode analytiske elementer, men der savnes i høj grad tekstnært analysearbejde. Derudover er det indledende referat blevet for langt. Karakteren er med pil ned.

Uddrag

Den åbne dør er udgivet i 1997, og er skrevet af Anders Bodelsen. Han er en kendt dansk forfatter fra 1938, som studerede jura, økonomi og litteratur på Københavns Universitet. Ud over Den åbne dør har Anders Bodelsen også skrevet bøger som Drivhuset, Rød september, Domino, Rama Sama, og mange flere, og mange af hans værker er blevet filmatiseret.

Jeg ville karakterisere bogen som en realistisk roman, idet handling nok godt kunne forekomme i virkeligheden, og i sær tilbage i 1954, hvor den kolde krig stadig var i sit udbrud. I dag ville det nok være lidt sværere at forsvinde som sådan, men det er selvfølgelig ikke umuligt. Udover at være en realistisk roman, er det heller ikke nogen overraskelse, at bogen er en krimiroman. Det ses tydeligt, da historien bygger på en forbrydelse, som en person ønsker at opklare.

I Den åbne dør starter vi med at høre om vores hovedperson, Allan, som ønsker at sende et brev ud til 9 andre personer, i håbet om at kunne få opklaret mysteriet om, hvordan kvinden Frida forsvandt tilbage i sommeren 1954. Men det er ikke 9 tilfældige personer. Alle personerne var med på selv samme rejse, som Allan, til Småland, for at se en mærkværdig solformørkelse, man sjældent vil kunne opleve. De 11 venner har den dag taget lidt af drikke, noget musik og noget godt at spise med, for at kunne hygge sig på turen. Der bliver sat ”The Tennesse Waltz” på rejsegrammofonen, og den bliver nærmest brugt som en sammenhæng mellem brevene, da den bliver nævnt flere gange. Allan har selv forberedt sig grundigt på at se denne solformørkelse, og beskriver selv, at han er meget ihærdig efter, at han og hans venner skal se denne solformørkelse. Men efter den korte tid,... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Den åbne dør

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.