Analyse af 747 af John Bang Jensen

  • HHX 3. år
  • Dansk A
  • 10
  • 3
  • 1202
  • PDF

Novelleanalyse: Analyse af 747 af John Bang Jensen

Analyse, fortolkning og perspektivering af John Bang Jensens novelle "747".

I opgaven er der bl.a. fokus på novellens komposition, fortæller og temaer. Til slut perspektiveres til litteraturen i nyere tid.

Studienets kommentar

En udmærket novelleanalyse, der dog bliver en lille smule opremsende i sin struktur. Der kunne være gjort mere ud af perspektiveringen til nutidens litteratur, fx til et konkret værk eller forfatter.

Uddrag

Novellen "747" er skrevet af forfatteren John Bang Jensen som en del af novellesamlingen "Boks," der blev udgivet i 2002, og er en novellesamling bestående af nitten noveller.

Novellen omhandler en mand, der lider af flyskræk. Han skal med en Boeing 747, hvilket han er meget nervøs for, grundet hans flyskræk. Vi får at vide, at denne Boeing 747 har en minimal, men dog ikke ubetydelig, revne i et af kompressorbladene, som er den roterende del, i en flymotor. Det er kun forfatteren, der kender til denne revne. Vi følger hovedpersonen og revnens tilstand, fra tidspunktet hvor hovedpersonen er på vej ind i flyveren, til flyet ligger stabilt i luften.

Vi oplever en konflikt i, at hovedpersonen lider af flyskræk, og netop er på vej ind i en af de største flyvemaskiner, der findes. Denne konflikt udvikler sig gennem novellen, i form af en nærmest kaotisk angst, vi oplever hos hovedpersonen, jo tættere han kommer på himlen. I takt med denne angst følger vi revnen i et af kompressorbladende, som også er en voksende størrelse, der vokser parallelt med hovedpersonens flyskræk.

Hovedpersonen får vi ikke meget at vide om, andet end at han er en mand, hvilket skyldes at handlingen ikke er afhængig af hans personlighed, men af den type person han er, nemlig en person med flyskræk. Dette giver bedre mulighed for, at reflektere til forløbet, hvis man selv har flyskræk... Køb adgang for at læse mere

Analyse af 747 af John Bang Jensen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Analyse af 747 af John Bang Jensen.