"En æggesnaps" af Tove Ditlevsen

Se flere bedømmelser 4,25 4,25 4,25 4,25 4,25 4,25 (12 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

HHX 1. år

Fag

Dansk A

Karakter

10

Antal sider

5

Antal ord

1559

Filformat

PDF

Novelleanalyse: "En æggesnaps" af Tove Ditlevsen

Denne novelleanalyse af En æggesnaps - en novelle skrevet af Tove Ditlevsen - lægger særligt vægt på En æggesnaps to hovedpersoner; moderen og datteren. De karakteriseres hver for sig, hvorefter deres forhold analyseres. Derudover kommer opgaven og ind på novellens tema og giver et referat af handlingen.

Studienets kommentar
Det er en udemærket novelleanalyse af En æggesnaps. Der er valgt et fokus i opgaven, som følges konsekvent hele vejen igennem. Personkarakteristikkerne er gode, men kunne have været endnu bedre, hvis der havde været flere citater fra teksten til at underbygge analysen.

Uddrag
"”En Æggesnaps” er en novelle af Tove Ditlevsen og beskrives af flere som et mindre mesterværk. ”En Æggesnaps” blev udgivet i 1948 som en del af novellesamlingen ”Dommeren”, som var Tove Ditlevsens anden novellesamling."

"Æggesnapsen som også pryder novellens titel, spiller en yderst central rolle i denne fortælling om datteren og hendes mor. Moren og datteren sidder inde i stuen, ingen af dem siger noget. Moren kan ikke få startet på samtalen,..."... [læs mere nu]