Wolfgang analyse

Se flere bedømmelser 3,86 3,86 3,86 3,86 3,86 3,86 (7 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

STX 1.g

Fag

Dansk A

Karakter

7

Antal sider

4

Antal ord

1878

Filformat

PDF

Filmanalyse: Wolfgang analyse

Få hjælp til hvordan du laver en analyse af Wolfgang, som er en kortfim af Anders Thomas Jensen.

Her kan du se et eksempel på en analyse og fortolkning af kortfilmen Wolfgang(1997), som du kan bruge som inspiration til din egen analyse- og fortolkningsopgave af kortfilm i dansk.

Med opgavens fokus på de filmiske virkemidler, symboler og temaer i Wolfgang, kan du få idéer til, hvor du begynder din analyse af kortfilmen.

I opgaven finder du også en kort perspektivering til kortfilmen "Ernst og lyset" og "Valgaften", som også er instrueret af Anders Thomas Jensen.

Studienets kommentar
En udmærket opgave, der har godt styr på filmens temaer. Eleven kunne dog med fordel være gået mere i dybden med de psykologiske portrætter af hovedpersoner og tolkningen af filmen. Det trækker også ned, at der ikke er brugt direkte citater fra filmen.

Uddrag
Kortfilmen Wolfgang (1997) er én af Anders Thomas Jensens oscarnomineringer. Filmens temaer tager udgangspunkt i voksne mænds moderbinding og en moders tyranni overfor sin søn.

Filmen handler om dirigenten Werner (Wolfgang). En mand med en udpræget moderbinding. Orkesteret skal spille denne aften, men tubaspilleren Gert nægter at spille...

Man kan perspektivere kortfilmen Wolfgang til både Ersnt og Lyset og Valgaften. Werner kan perspektiveres til Jesus i filmen Ersnt og Lyset... [læs mere nu]