Wolfgang af Anders Thomas Jensen

 • STX 1.g
 • Dansk A
 • 7
 • 4
 • 1878
 • PDF

Kortfilmsanalyse: Wolfgang af Anders Thomas Jensen

Få hjælp til hvordan du laver en analyse af Wolfgang, som er en kortfim af Anders Thomas Jensen.

Her kan du se et eksempel på en analyse og fortolkning af kortfilmen Wolfgang(1997), som du kan bruge som inspiration til din egen analyse- og fortolkningsopgave af kortfilm i dansk.

Med opgavens fokus på de filmiske virkemidler, symboler og temaer i Wolfgang, kan du få idéer til, hvor du begynder din analyse af kortfilmen.

I opgaven finder du også en kort perspektivering til kortfilmen "Ernst og lyset" og "Valgaften", som også er instrueret af Anders Thomas Jensen.

Studienets kommentar

En udmærket opgave, der har godt styr på filmens temaer. Eleven kunne dog med fordel være gået mere i dybden med de psykologiske portrætter af hovedpersoner og tolkningen af filmen. Det trækker også ned, at der ikke er brugt direkte citater fra filmen.

Uddrag

Moderbinding er barnets følelsesmæssige tilknytning til dets mor. Den følelsesmæssige tilknytning bliver grundlagt i et barns spæde år. Den kan have livslange psykiske virkninger. Normalt kommer farens indblanden imellem mor og barn, og barnet vil ikke få den stærke moderbinding, men en binding med ligevægt til både moren og faren. Hvis farens indtræden ikke er der, kan det resultere i en meget stærk moderbinding.

Kortfilmen Wolfgang (1997) er én af Anders Thomas Jensens oscarnomineringer. Filmens temaer tager udgangspunkt i voksne mænds moderbinding og en moders tyranni overfor sin søn.

Filmen handler om dirigenten Werner (Wolfgang). En mand med en udpræget moderbinding. Orkesteret skal spille denne aften, men tubaspilleren Gert nægter at spille. Dette forårsager en kæmpe konflikt mellem Werner og hans mor. Efter Werner har snakket med Gert, indser han at han ikke vil spille musik mere og vil prøve at løsrive sig fra hans mors nærmest diktatoriske bestemmen.

Moren besvimer, da hun får nyheden, og det ender med, at hun dør. Werner virker glad for morens død og forlader salen selvtilfreds. Til sidst ser man dog mormoren træde ind ad døren... Køb adgang for at læse mere

Wolfgang af Anders Thomas Jensen

[7]
Bedømmelser
 • 15-04-2010
  Den er meget uddybende Det ved jeg ikke Måske noget med socialarv
 • 12-06-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse
  tænk at jeg downloadede den, ikke særlig uddybende..
 • 10-06-2013
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Rimelig god analyse men mangler noget om social arv
 • 08-11-2012
  Givet af Studerende på 2. år
  rigtig fin opgave, hjalp mig med at komme igang med min.

Materialer relateret til Wolfgang af Anders Thomas Jensen.