Virksomhedsanalyse af Micro Matic A/S

 • HTX 2. år
 • Andre fag
 • Ingen givet
 • 15
 • 5209
 • PDF

Rapport: Virksomhedsanalyse af Micro Matic A/S

Rapporten du sidder og skal til at læse indeholder en beskrivelse og analyse af virksomheden Micro Matic A/S. Rapporten bygger på informationer fra virksomhedsbesøg d. 29/3 2004 samt udleveret materiale om virksomhedens opbygning, regnskab for de sidste 5 år samt ledelsesberetning fra regnskabsåret 2002/03.

Indhold

Indhold 2
Virksomhedens historie og ejerforhold 3
Ledelsesform 5
Produktsortiment 7
Beskrivelse af produktionsprocessen 8
Teknologiniveau 8
Materialer og redskabstyper 8
Arbejdsmiljø 8
Medarbejdernes uddannelsesbaggrund 8
Diagram over produktionsflow 8
Regnskabsanalyse 9
Virksomhedens omgivelser og strategi 12
Konkurrenceformer 12
Porters model for virksomhedens omgivelser 13
Markedsføring 14
Afslutning/fremtid 15

Uddrag

Ledelsesform
For en stor virksomhed, som Micro Matic A/S er det specielt vigtigt med den rette ledelsespolitik og form. Micro Matic A/S er som bekendt en del af en koncern med 3 andre afdelinger. Det betyder at det er nødvendigt med et godt og progressivt samspil mellem ledelse og personale. Tiden, hvor arbejdsmarkedet var delt i to klasser, nemlig arbejdere og arbejdsgivere er så småt ved at forsvinde. Micro Matic er en af grundene til dette pga. af virksomhedens aktive personalepolitik. Som noget helt specielt har Micro Matic formuleret et sæt etiske regler til medarbejderne. Nogle af regler lyder, at man ikke må bede på arbejdspladsen, man må kun gå i micro matic arbejdstøj (tørklæde dog tilladt) og man skal kunne tale og forstå dansk.
Der er ikke mange virksomheder, som har udarbejdet et sæt etiske regler til personalet og som gør det sociale ansvar til en så vigtig del af virksomhedens selvforståelse og forretningsstrategi.
Micro Matic har opdaget vigtigheden i et godt personaleklima, og de gjorde det tidligt – allerede i 1997 blev regelsættet formuleret.
Micro Matic A/S leder virksomheden, som var det et helt samfund. Noget som A.P. Møller også gør. Bl.a. har Micro Matic oprettet en skåneafdeling til 4-8 medarbejdere. Det er en afdeling, hvor folk som har ondt, er under genoptræning eller måske venter på en operation, kan arbejde i en lidt mere behageligt og roligere tempo egnet til deres nuværende evne. En sådan afdeling har gjort at medarbejdere, som kunne have været røget ud af arbejdsmarkedet, er blevet på virksomheden. Men... Køb adgang for at læse mere

Virksomhedsanalyse af Micro Matic A/S

[5]
Bedømmelser
 • 22-02-2011
  Virkelig god!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 16-04-2010
  ...........................
 • 29-01-2008
  Fint, godt til inspiration
 • 05-03-2007
  ok