NF | Emneopgave om vinproduktion

NF | Emneopgave om vinproduktion

Denne opgave er skrevet i geografi i den naturvidenskabelige faggruppe. Opgaven handler om, hvordan klimaet skal være for at det er muligt at dyrke druer til vin.

Emneopgave skrevet på HF om vinproduktion, der giver et bud på det bedste klima for vindyrkning.

Uddrag

Vinproduktion
Før i tiden kunne man næsten kun dyrke vin i det subtropiske klimaområde, men nu er det også blevet muligt i de mere kolde klimaer. For eksempel er Danmark blevet anerkendt som et vinproducerende land, dog høster størstedelen af vinavlerne druerne i drivhuse og udestuer – da de fleste vinsorter kræver et varmere klima end vi har. Ved større mængder druer er det ikke muligt at dyrke i drivhuse, derfor udnytter vi i det nordlige, eks. Tyskland, at nogle specielle terræn- og jordbundsforhold skaber gunstige klimatiske forhold.

Vinproduktionen starter naturligt nok i marken med at plante vinstokke. Den skal have et klima, der egner sig til vindyrkning. Et klima, der modner druerne igennem en lang og varm (men ikke for varm) sommer med kølige sommernætter, så druerne bevarer deres syre. De skal helst plantes, så de vender rigtigt mod solen – får lidt sol giver umodne druer og for meget sol kan give overmodne druer. For at tilpasse mængden af sol kan man varierer bladhænget på vinstokkene og binde planterne op på forskellig måde... Køb adgang for at læse mere

NF | Emneopgave om vinproduktion

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.