Villy Søvndals 1. maj tale 2008

  • STX 2.g
  • Dansk A
  • 10
  • 6
  • 2256
  • PDF

Taleanalyse: Villy Søvndals 1. maj tale 2008

Analyse af Villy Søvndals 1. maj 2008 tale, med særligt henblik på retorik.

Uddrag

Den 1. maj 2008 holdte Villy Søvndal en tale til 1. maj festen i Fælledparken i København, der afholdes i anledning af arbejdsernes kampdag. Her valgte han at tale om emner som sundhedsvæsenet, forsikringer, fagforeninger, udenlandsk arbejdskraft, tibetanernes kamp for opretholdelse af menneskerettighederne og Villy Søvndals negative tilgang til Anders Fogh og den nuværende regering. Talen vil blive inddelt, analyseret, diskuteret og vurderet i denne aflevering.

Jeg har valgt at inddele talen efter skemaet til en retstale, dvs. Indledning, sagsfremstilling, argumentation og afslutning, også kaldet Exordium, narratio, argumentatio og peroratio, da disse følger talens opbygning.
Exordium der fylder de første 5 linjer er problemstillingen og indledningen.
”Denne 1. maj handler bl.a. om nej til pigeløn - og ja til ligeløn. I dag er det sygeplejersker, bioanalytikere, sosu-assistenter og pædagogmedhjælpere, der kræver et ligelønsløft. I SF støtter vi kampen for ligeløn, og jeg er imponeret over at opleve den enorme solidaritet, som danskerne har med de strejkende.”. Dette er et gennemgående emne i talen og indleder hermed til uddybningen af indholdet... Køb adgang for at læse mere

Villy Søvndals 1. maj tale 2008

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.