Vikingetogter

Tiden i 800-900-tallet betegner man ofte som den skandinaviske ekspansion, hvor man gennem vikingetogter forsøgte at erobre land og skaffe rigdomme til landet og til sig selv. I 793 blev klosteret Lindisfarne i Nordengland plyndret af vikinger med hurtige skibe. Dette markerer ifølge mange historikere vikingetidens begyndelse i Danmark og ligeledes de mange kampe, der skulle foregå mellem Danmark og England.

I følgende afsnit kan du læse mere om vikingetogternes udvikling, om hvorfor vikingetogterne fandt sted, om angrebet på Lindisfarne, der markerer vikingetidens begyndelse, og til sidst om selve erobringen af England under Svend Tveskæg.

Uddrag fra siden om, hvorfor vikingetogterne fandt sted:

En vigtig del af vikingetogterne var også, at man via de nye sejlruter fik mulighed for at handle med andre lande, hvorfra man kunne bringe nye værdifulde varer med hjem. Togterne handlede ikke udelukkende om plyndring og erobring. 

Med den øgede handel etableredes flere byer i vikingetiden, som medførte, at der også kom flere markeder, hvor man kunne handle. Derfor blev forskellige varer nu i større grad transporteret rundt på de forskellige markeder i Europa, både til lands og til vands. Handel skaber velstand, og det var netop velstand, man var på jagt efter. Øget handel og jagten på velstand er derfor afgørende drivkræfter bag vikingetogterne. 

Der skete således en øget handel uden for Skandinavien i løbet af vikingetiden. Den stigende handel uden for Skandinavien gjorde samtidig, at vikingerne blev orienteret om politiske forhold andre steder...

 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind