Vietnamkrigen | SSO i Historie A

Vietnamkrigen | SSO i Historie A

3.årsopgave (SSO) i faget Historie A om Vietnamkrigen.

Endelig opgaveformulering:
Der ønskes en redegørelse for Vietnam-krigens forløb.
Der ønskes en vurdering hvorfor USA sendte så mange tropper til Vietnam.
Der ønskes en vurdering hvorfor USA tabte krigen i Vietnam.

Indhold

Indledning Side 2
Endelig opgaveformulering Side 2
Redegørelse af Vietnamkrigen Side 3
Hvorfor USA sendte så mange tropper til Vietnam Side 8
Hvorfor USA tabte krigen til Vietnam Side 11
Konklusion Side 15
Litteraturliste Side 16
Bilag

Uddrag

Indledning
Eftersom jeg havde lært mere om andre lande i løbet af 3.g, begyndte min interesse for USA og dets historie at vokse. Jeg kunne i den forbindelse tænke mig at lære mere om Vietnam-krigen, som er betydeligt mindre land end USA og som USA tabte en krig til for første i dets historie, og endog en krig som USA havde kæmpet i længst tid af alle dets krige.

Jeg vidste at der havde været den her krig og at mange havde demonstreret meget over det i USA i 60 og 70'erne, men jeg havde ikke tænkt så meget over hvorfor der var krig mod Vietnam før at vi begyndte i emnet den kolde krig. Det var der at jeg hørte lidt om det og begyndte at undre mig hvorfor man sendte så mange tropper og hvordan et så stort land som USA kunne tabe en krig til så et lille land.

Redegørelse af Vietnam-krigen

Der er historiebøger som siger at Vietnam-krigen startede i 50'erne , hvilket man normalt også vil tro de fleste mennesker ville sige. Men ifølge vietnameserne begyndte den mange århundreder før og inden amerikanerne ankom til Vietnam. For vietnameserne startede det hele i år 40, hvor søstrene Trung Trac og Trung Nhi sammen med en tredje kvinde ved navn Prung Thi Chinh, der ifølge sagnene skulle lige have født et barn og kæmpede med de to søstre, mens hun bar barnet på ryggen. De tre stillede sig i spidsen for den første vietnamesiske opstand mod det kinesiske overherredømme og deres nyvundne og uafhængige rige strakte sig fra det sydlige Kina til en gammel by, der kaldtes Hue. Styret blev knust to år efter af kineserne og de to søstre Trung Trac og Trung Nhi, begik selvmord ved at smide sig i en flod. De er siden blevet hyldet og der findes templer for deres ære i to nordvietnamesiske byer .

Der skete noget lignende i år 248, da en kvinde ved navn Trieu Au stod i spidsen for en anden opstand, hvor hun kastede sig i et slag mens hun stod i spidsen for 1000 mand. Hun skulle efter sigende være Vietnams svar på Jean d'Arc. Hun led et nederlag og begik selvmord i en alder af 23. Der blev også rejst et tempel for hendes ære og i templet står der et citat som hun selv skulle have ... Køb adgang for at læse mere

Vietnamkrigen | SSO i Historie A

[26]
Bedømmelser
 • 18-02-2015
  Denne opgave kan UMULIGT have fået 12. Der er næsten ingen citater eller på anden måde henvisninger, der understøtter de væsentligste og vigtigste pointer i opgaven. Det er alt for redegørende og skrevet med et meget lavt sproglig niveau. Jeg har svært ved at se hvordan denne opgave er blevet godkendt af Studienet.dk
 • 08-12-2010
  Udmærket beskrivelse af amerikanernes besvær med at få strategierne til at lykkes.En sober gennemgang af styrets kvaler med omverdenens indblik i forløbet. Det trækker blot lidt ned, at opgaven er skrevet i ubehjælpeligt talesprog.
 • 14-02-2016
  dgdhfdjfgjfgjghjgkghkghn
 • 16-06-2014
  Fantastiskkkkkkkkkkkkkkkkk