Varmebehandling af mælk - Matematikprojekt fra "Teknisk Matematik"

  • HTX 1. år
  • Matematik A
  • Ingen givet
  • 8
  • 1097
  • PDF

Varmebehandling af mælk - Matematikprojekt fra "Teknisk Matematik"

Dette er en besvarelse af projektet "Varmebehandling af mælk", fra Matematik HTX, fra bogen "Teknisk Matematik"

Opgaven bruger regression til at løse opgave A, hvilket er den mest korrekte fremgangsmåde.

Indhold

Denne opgave besvarer følgende spørgsmål:

a) Du skal undersøge og beskrive, hvilken type matematisk funktion tallene kan illustrere i det betragtede interval (72 ˚C til 63 ˚C).

b) Du skal, på baggrund af din besvarelse i spørgsmål a, bestemme forskriften for den funktion, der angiver varmebehandlingstiden i sekunder som funktion af temperaturen i ˚C.

c) Du skal bestemme den temperatur, der kræves, for at varmebehandlingstiden skal tage 1 minut.
Du kan evt. illustrere løsningen på en graf.

d) Du skal bestemme, hvor meget temperaturen skal øges, for at varmebehandlingstiden kan nedsættes til det halve.

Uddrag

Dette projekt er fra bogen Teknisk Matematik som er skrevet af Preben Madsen, den er udgivet af erhvervsskolernes forlag.
Projektet omhandler processen ved varmebehandling af mælk, også kaldet pasteurisering. Når man pasteuriserer kan mælken holde sig frisk i flere dage end vi mælken ikke havde gennemgået denne proces.

Pasteuriseringen foregår i en såkaldt pladepasteur, som i princippet er opbygget som på figur 15.24 fra Teknisk Matematik ved Preben Madsen... Køb adgang for at læse mere

Varmebehandling af mælk - Matematikprojekt fra "Teknisk Matematik"

[10]
Bedømmelser
  • 21-04-2002
    Udemærket besvarelse af opgaven, men layoutet mangler!!
  • 20-10-2014
    Fin opgave nemt at gennemskue beregninger!
  • 10-05-2010
    Fin opgave - eneste minus er layout ;)
  • 15-11-2007
    ok