SOP om valutapolitik i Danmark og England | Engelsk A og International Økonomi A

 • HHX 3. år
 • SRP (Engelsk A, International Økonomi A, SOP)
 • 12
 • 26
 • 5869
 • PDF

SOP om valutapolitik i Danmark og England | Engelsk A og International Økonomi A

SOP om valutapolitik i Danmark og England, som er blevet undersøgt med fagene Engelsk A og International Økonomi A.

I opgaven gives der en redegørelse for den økonomiske udvikling i Danmark og UK siden 1989, og herefter analyseres det hvordan Danmark og UK har benyttet sig af penge- og valutakurspolitik.

Slutteligt vurderes fordele og ulemper som er knyttet til at føre disse politikker og indgreb.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning s.4
Problemformulering s.4
Redegørelse for den økonomiske udvikling i Danmark og UK siden 1989 s.5
Analyse af hvordan Danmark og UK har benyttet sig af penge- og valutakurspolitik med særlig fokus på perioden med finanskrisen s.10
Vurdering af hvilke fordele og ulemper, der er ved de førte politikker og indgreb s.16
Konklusion s.18
Litteraturliste s.20
Bilag s. 22

Uddrag

Samfundsøkonomien påvirkes i høj grad af de pengepolitiske instrumenter, som centralbanker er i besiddelse af. Derfor kunne det være interessant at kunne komme nærmere hvilke økonomiske forhold der har betydning for pengepolitikken og hvordan de således kan ændres.

Behandlingen af emnet tager udgangspunkt i Danmarks og Englands pengepolitiske udfordringer særligt under finanskrisen.

Da det er under pres man kan se forskellene i de forskelliges måder at imødekomme eventuelle økonomiske problemer og derved danne sig et indtryk af forskellige måder at begår sig på valutamarkedet, men vil ikke komme nærmere samfundsøkonomiske forhold og deres betydning såsom finanspolitik, men tager pengepolitikken som synsvinkel.

Inspirationen til emnet er kommet af den nuværende finanskrise og de store udfordringer for fremtidens valutaproblematik. Ydermere har et foredrag i Bank of England samt stigende fokus på valutamodeller i samfundet generelt... Køb adgang for at læse mere

SOP om valutapolitik i Danmark og England | Engelsk A og International Økonomi A

[1]
Bedømmelser
 • 07-11-2014
  Givet af HHX-elev på 3. år
  mangler en del i opgaven