SOP om ungdomskulturer og vold | Samfundsfag B og Dansk A

  • HTX 3. år
  • SRP (Samfundsfag B, Dansk A, SOP)
  • 12
  • 13
  • 3800
  • PDF

SOP om ungdomskulturer og vold | Samfundsfag B og Dansk A

SOP om ungdomskulturer, i fagene Samfundsfag B og Dansk A, som omhandler ungdomskulter og vold i ungdomskulturen, hvor jeg i opgaven bl.a. sammenligner indvandrerkulturer med etnisk danske kulturer.

Herudover er der analyse af to artikler omhandlende ungdomskriminalitet i de to grupper: indvandrere og etniske danskere.

Studienets kommentar

Der mangler en indledning.

Studieområdeprojektet på htx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Udformningen af eksemplet kan derfor afvige fra den måde, som et SOP skal skrives og bygges op. Fx skal et SOP fylde 15-20 sider, hvor der tidligere var andre krav til længde. I dag skal du heller ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Summary 2
Aftraditionaliseringen 4
Identitetsdannelse i det senmoderne samfund 4
Identitetens datomærkning 5
Aftraditionaliseringens betydning i forbindelse med ungdomskriminalitet 5
Motivationsteorierne – kriminalitet som normløshed 6
Indvandrerkriminalitet vs. ”dansk” kriminalitet 7
Fællesfaktorer 7
Erfaringer med vold 8
Bandekriminalitet 9
Mediernes syn 10
”Skal du have en med battet, perkersvin?” 10
19-årig indrømmer vold mod kæreste 11
Konklusion 12
Litteraturliste 13

Uddrag

"Aftraditionaliseringen:
Traditionen hjælper med at holde tilværelsen sammen for det enkelte menneske og på et overordnet plan samfundet.

Traditionen henter sit indhold og sine argumenter fra fortiden og overfører dem på nutiden og er herved et middel til at organisere og kontrollere omverdenen på, hvilket giver tryghed. Desuden indeholder traditionen moralske forskrifter og en fælles hukommelse, som man kan spørge til råds, hvis man er i tvivl om, hvordan man skal forholde sig eller opføre sig i en given situation.

Således er traditionen limen, der får gruppe og samfund til at hænge sammen, så hvis man rokker ved traditionen, kan man forvente konsekvenser.

Alt kan sættes til diskussion – alt kan være anderledes. På den måde er der ikke et samlende værdisæt eller en fælles moralkodeks, som man kan forholde sig til.

Man har kun sig selv som målestok, så i de mange valg, som skal træffes, hvorunder hvordan man skal forme sit liv, sin livsstil og identitet, er der ingen pakkeløsninger. Man har selv ansvaret for, hvordan ens liv skal forme sig. Det gælder om at træffe de rigtige valg.

Det kan nemt fremstå som ens egen skyld, hvis man møder problemer. Det er svært for den enkelte at gennemskue, at der ikke er frit valg fra alle hylder, og at valgmulighederne reelt er begrænsede for de fleste."... Køb adgang for at læse mere

SOP om ungdomskulturer og vold | Samfundsfag B og Dansk A

[1]
Bedømmelser
  • 14-09-2009
    Rigtig Rigtig flot opgave!!Bilagene mangler bare?