Undersøgelse af musklens længdespændings forhold

  • HF 2. år
  • Idræt B
  • Ingen givet
  • 7
  • 1079
  • PDF

Rapport: Undersøgelse af musklens længdespændings forhold

Rapport om hvordan musklens kraftudvikling påvirkes af forskellige faktorer, så som nerver, strørrelse, fibertype sammensætning og ledposition. Det er dog forskelligt hvordan individers muskler arbejder, selv om der er nogle faktorer som altid er ens.

Formål:

Vi skal ud fra forsøget belyse, hvordan daglig brug af musklerne, og ledets position påvirker muskelkraften i hænderne.

Indhold

Indledning
Formål
Teori
Materiale
Metode
Resultater
Diskussion
Fejlkilde
Konklusion

Uddrag

Teori:

Den tværstribede muskel eller skeletmuskulaturen som den også kaldes, er den dominerende for vores bevægelse, der er knyttet til bevægelsesapparatet, hvilken består af knogler, led og muskler. Den tværstribede muskel er under viljens kontrol.
Skeletmuskulaturen består af mange muskelceller, der kan blive optil 30 cm. lange, Sk.muskulaturen er omgivet af et lag sejt bindevæv (muskelfascie) der er en glat, grålig hinde. Det tykke hvidligevæv, er sener der hæfter musklen til knoglerne.
Muskelcellerne eller muskelfiberne har forskellige længder, og ligger i serier, i forlængelse af hinanden. De ligger parelelt ved siden af hinanden og hænger sammen ved hjælp af bindevæv (muskelfascie).

Muskelcellen er opdelt i muskelfibriller der er tværstibede og zoneopdelt som følger: ...

---

Materiale:

- Et stk håndynamometer.
- Et stk vinkelmåler.
- En touch/øjemål.
- Tabeller for kvinder og mænd.

Metode:

På hver af forsøgspersons primære hånd tegnes der en lige streg, som bruges til at måle håndleddetsvinkel. Her efter skal hånden måles den maximale styrke i følgende positioner 90 grader, 135 grader, 180 grader og 225 grader. Den sekundære hånd måles kun i positionen 180 grader. Det bedste resultat af 3 forsøg nedskrives i tabel 1)... Køb adgang for at læse mere

Undersøgelse af musklens længdespændings forhold

[2]
Bedømmelser
  • 04-11-2009
    Udemærket (: God inspiration. Hjælp mig med at komme i gang.
  • 09-03-2005