SSO om den amerikanske uafhængighedskrig

 • HF 2. år
 • SSO (Historie B)
 • 12
 • 18
 • 4974
 • PDF

SSO om den amerikanske uafhængighedskrig

Jeg vil under opgaven komme ind på hvilke årsager der gjorde at Uafhængighedskrigen begyndte, hvor jeg vil fokusere på begivenhederne optil ”skuddet der hørtes verdenen over”

Derefter vil jeg diskutere hvilke, hvis nogen, indflydelse George Washington havde rent politisk og militært under Uafhængighedskrigen, i forbindelse med det vil jeg redegøre for hvilke faktorer der indspillede på moralen, taktikken og organisationen.

Til sidst vil jeg vurdere hvorfor England tabte til de amerikanske tropper, hvor jeg både vil give eksempler på hvilke ting England gjorde forkert og hvilke ting Amerika gjorde rigtigt

Jeg vil under hele opgaven se på Uafhængighedskrigen fra patrioternes side.

Du kan læse mere om Den amerikanske uafhængighedskrig og Den amerikanske revolution i vores kompendium om oplysningstiden her.

Indhold

Indledning 3
English summary 3
Optakten til uafhængighedskrigen 4
Syvårskrigen 4
Englands økonomiske plan efter krigen 5
Navigationsloven 6
Stempelafgift 6
Boykot af engelske varer 7
Boston-massakren 8
Boston tea party 9
Pamfletter 9
George Washington 10
Tidlige karriere 10
1. Og 2. Kontinentalkongres 11
Leder af kontinentalhæren 13
Organisering 14
Sejrsherrerne 15
Englands manglende formål 15
Stående hær mod guerillahær 15
Propaganda og pamfletter 16
Konklusion 17
Litteraturliste 18
Internetlinks 18
Billeder 18

Uddrag

Optakten til Uafhængighedskrigen
John Adams berettede at ifølge ham opstod de første tendenser på en revolution allerede i 1620 , da Mayflower pilgrimsfædrene grundlagde Plymouth kolonien. Mayflower var puritanere, og var imod den Anglikanske Kirke som dominerede i England, og ønskede generelt en kirke som afveg fra katolicisme . At England så senere kommer og bestemmer over dem, til trods for at de ønsker at undvige England, vil give naturlige gnidninger i mellem de to parter.

Syvårskrigen
Flere steder i verdenen var der krig i perioden 1754-1763, i Europa var det Syvårskrigen som varede fra 1756-1763 og i Nordamerika var det en 9-årig krig fra 1754-1763 som bliver kaldt den fransk indianske krig. Derudover var Syvårskrigen også i Indien, hvor antallet af engelske og franske soldater var minimalt, og det var vigtigt med alliancer og teknologi

Planen gik ud på fra Englands side at angribe Frankrig på alle dens fronter, så i Europa bad man Englands allierede Preussen om at angribe hovedlandet Frankrig, mens England selv sammen med de 13 kolonier angreb de franske kolonier i Nordamerika. Strategien som William Pitt fastslog lykkedes til trods for en hård start i Nordamerika da Frankrig allierede sig med indianerne. Indianerne havde England svær ved at bekæmpe da Englands taktikker i Europa om stående hære ikke kunne bruges overfor den skjulte fjende.

Krigen blev afsluttet i 1763 i Paris ved Parisertraktaten, denne bestemte at Frankrig skulle opgive al kontrol i Nordamerika . Man havde gået ud fra at England ville have haft krævet de vestindiske sukkerøer Guadeloupe som ville passe godt ind under den kolonisering ... Køb adgang for at læse mere

SSO om den amerikanske uafhængighedskrig

[5]
Bedømmelser
 • 24-02-2016
  ..................................................................................
 • 01-02-2012
  Rigtig god!! :) Specielt analysen - KOnklusionen kan dog forbedres!
 • 01-05-2013
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Meget god opgave! Den var meget hjælpsom. Mange tak! :)
 • 17-12-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Rigtig god og brugbar opgave!