Træningsprojekt om at løbe 5 km

  • STX 3.g
  • Idræt C
  • 10
  • 14
  • 2100
  • PDF

Træningsprojekt om at løbe 5 km

Et obligatorisk træningsprojekt fra 3. g om løb og at løbe 5 km.

Lærers kommentar

Fik 10/12. Godt teoriafsnit med udgangspunkt i løb!

Indhold

Indholdsfortegnelse
Indledning: 2
Målsætning og træningsprogram 2
Teori og praksis 2
Resultater 4
Resultatbehandling/Diskussion 5
Konklusion 6
Bilag 7

Uddrag

Indledning:
En basal kvalitet ved motionstræning er at øge kondital og udholdenhed, og i en ligeså høj grad at øge sit daglige overskud i en stresset hverdag.
Ved at dyrke motion, træner man musklernes evne til at trække sig sammen og på den måde tilføre kroppen mekanisk energi. Dette er beskrevet nærmere i teoriafsnittet.
Det er bevist, at motion nedsætter risikoen for hjertekarsygdomme, så udover de praktiske goder med motion, sikrer man også sin fysiske livskvalitet senere i livet.

Målsætning og træningsprogram
Min målsætning er at blive i stand til at løbe 5 kilometer på 30 minutter.
Mandag d. 30 slog jeg dette mål med et løb på 5,2 kilometer på 29 minutter. Herefter vil jeg ændre min målsætning til at blive i stand til at kunne løbe 5 kilometer på 25 minutter.
Jeg mener, at det faktum at løbe 2 gange om ugen er en nødvendighed for mig, og jeg mener også, at dette vil være overskueligt, taget min skolegang i betragtning. Derudover vil jeg cykle hver eneste dag til og fra skole (3+3 kilometer), da dette giver ekstra daglig aktivitet og motivation i hverdagen.

o Program: Cykel til og fra skole mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.
Løb onsdag i idræt + en anden ugedag

Teori og praksis
Kroppen består af muskler der aktiveres ved motion. Disse muskler er nogen, vi bruger hver eneste dag, når vi går til skole, cykler en tur og ikke mindst trækker vejret. Vejrtrækningen påvirkes af hjertet, som derfor er en muskel der skal trænes på lige fod med musklerne i vores... Køb adgang for at læse mere

Træningsprojekt om at løbe 5 km

[1]
Bedømmelser
  • 09-02-2013
    hmmmmmmm jeg ville give den 3,5 stjerne, ikke lige noget jeg kunne bruge