SRP om Fodbold og Træning i Biologi A og Psykologi B

  • STX 3.g
  • SRP (Psykologi B, Biologi A)
  • 7
  • 27
  • 8568
  • PDF

SRP om Fodbold og Træning i Biologi A og Psykologi B

SRP om Fodbold, bl.a. træning af en fodboldspiller og inddragelse af idrætspsykologi - Opgaven er skrevet i Biologi A og Psykologi B. I opgaven gennemgår jeg bl.a. energiomsætningen for aerob og anaerob arbejde, og kigger på muskler samt muskelfibrer. Til slut kigger jeg på coaching og hvordan man træner til fodbold.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Fysiske krav for en fodboldspiller 4
Positionernes forskelle 5
Aerob og anaerob energiomsætning 6
Aerob 6
Anaerob 7
Muskler og teknik 10
Muskelfibers opbygning og funktion 11
Muskelfibersammensætning 12
Fordeling af de energigivende processer i fodbold 14
Sammenspillet mellem kroppen og psyken 15
Stress og copingstrategier 19
Self-efficacy 19
Visualisering 20
Self-talk 21
Træning af fodboldspillere 22
Fodbold – en holdsport 24
Coaching 25
Konklusion 27
Litteraturliste 28
Bøger 28
Artikler 28
Links 28

Uddrag

"Indledning:
Spørg hvilke som helst passionerede fodboldspillere. Spørg dem hvad sekundet før de sparker bolden i nettet betyder for dem. De vil alle fortælle dig, at det er alle de års træning de har været igennem.

Det er de ekstra timer de har brugt på banen efter træning, det er de ekstra runder de har løbet, det er de utallige timer af bearbejdning og hårdt intenst arbejde sammen med holdkammeraterne.

Denne opgave vil beskrive og undersøge hvilke fysiske og mentale adaptioner en professionel fodboldspiller skal igennem for at være klar til at levere en toppræstation til VM 2010 i Sydafrika.

Vha. undersøgelser lavet af fysiologer og fodboldtrænere, vil der blive redegjort for, hvad der kræves fysisk af en fodboldspiller. Da der er utroligt meget at sige om udvikling af en fodboldspiller igennem et helt liv, vil denne opgave tage udgangspunkt i professionelle fodboldspillere.

Al træningen de har bag sig vil der som sådan ikke blive gået i dybden med, men snarere forberedelserne de skal igennem, både inden og uden for banen, for at kunne yde en toppræstation i VM 2010.

Vha. biologien vil der blive beskrevet, hvordan muskler skaffer sig energi vha. aerobe og anaerobe processer samt musklers funktion. Psykologien vil blive inddraget for at beskrive det mentale aspekt der indspiller sig på eliteplanen hos fodboldspillere.

Sammenspillet ml. biologi og psykologi vil tilsammen dække et bredere spektrum og give et mere alsidigt bud på, hvordan en fodboldspiller kan forberede sig til VM 2010 fysisk og mentalt.

Fodbold er en holdsport, og det vil opgaven også tage højde for. Er der en relation mellem hvor godt et hold fungere sammen og præstation på banen? Med til dette vil trænerens rolle blive indraget.

Opgaven er baseret på faglig litteratur fra begge fag i form af lærebøger og artikler."... Køb adgang for at læse mere

SRP om Fodbold og Træning i Biologi A og Psykologi B

[1]
Bedømmelser
  • 08-12-2014
    Super fin, god gennemgang af diverse postioner :)

Materialer relateret til SRP om Fodbold og Træning i Biologi A og Psykologi B.