SRO om The americano dream

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Spansk A)
  • 7
  • 11
  • 2928
  • PDF

SRO om The americano dream

SRO i Engelsk og Spansk om The americano dream.

Præsentation
I denne opgave vil jeg arbejde med teksterne Negocios (Diaz, 1996) og”Los hispanos en EE UU, los cubanos y los errores de Huntington” (Montaner, 2004). Teksten Negocios fortæller om tilværelsen i USA fra en illegal og senere legal immigrants synsvinkel, hvilke problemer og hvilken modgang man oplever. “Los hispanos en EE UU, los cubanos y los errores de Huntington” er en artikel skrevet af Carlos Alberto Montaner, en landsforvist cubaner. Han argumenterer imod Huntingtons teorier, og står inde for at The Americano dream er en mulighed for latinoerne.

Lærers kommentar

At jeg under analyse delen af den 1. tekste, genfortalte lidt for meget, 2. tekst synes han også jeg genfortalte lidt til at starte med men ellers kunne han godt lide resten af analysen - men han synes mit diskussionsafsnit, afslutning og konklusion var meget interessant.

Indhold

Abstract 3
Indledning 4
Præsentation 4
Analyse af Negocios 4
Analyse af “Los hispanos en EE UU, los cubanos y los errores de Huntington” 6
Diskussion 7
Konklusion 9
Afslutning 10
Litteraturliste 11

Uddrag

Indledning
“But by 2050, the descendants of the first Mexican immigrants will be into the fourth or fifth generation. […] The signs are that, following in the paths of their Irish and Italian predecessors, they will have become assimilated.”(Economist, 2005) Vil latinoerne nogensinde blive assimileret og udleve den amerikanske drøm på lige fod med alle andre amerikanere? I følge artiklen i The Economist er det meget sandsynligt. I USA, såvel som i Danmark bliver der diskuteret hvorvidt immigranter er godt eller dårligt for nationen. Er det et tegn på umodenhed eller modenhed at vi konstant finder problemer med immigranterne i stedet for tålmodigt at følge immigranternes udvikling og derefter tage stilling til om der er problemer og i så fald om bonusserne opvejer problemerne?

Analyse af Negocios
Negocios er det sidste kapitel i bogen Drown (Diaz, 1996). I Negocios hører vi om Ramón fra Den Dominikanske Republik. Ramón var i Den Dominikanske Republik en politibetjent, men valgte at forlade landet, da han var træt af livet i Den Dominikanske Republik og gerne ville jagte den amerikanske drøm og skabe bedre levevilkår for sig selv og senere sin familie. Han fik skaffet penge og visa til rejsen mod nord, mulighedernes land. Han syn på Amerika ses ved på s. 128. ”Nueva York was the city of jobs, the city that had first called the Cubanos and their cigar industry, then the Bootstrap Puertoricans and now called him.” (Diaz, 1996, s.128)... Køb adgang for at læse mere

SRO om The americano dream

[1]
Bedømmelser
  • 13-06-2012
    meget fyldestgørende og kommer godt rundt