Analyse af Filmen "The Truman Show"

 • HHX 2. år
 • Dansk A
 • 12
 • 6
 • 2155
 • PDF

Filmanalyse: Analyse af Filmen "The Truman Show"

Her finder ud en analyse af filmen "The Truman Show". Opgaven kommer blandt andet ind på forholdet mellem tid, sted og miljø, den generelle opbygning af filmen og en personkarakteristik af hovedpersonen Truman Burbank.

Indhold

Præsentation
Tid/sted/miljø
Dramaturgi
Personkarakteristik af Truman Burbank:
Billedkomposition
Fortolkning
Perspektivering
Andre kilder:

Uddrag

Præsentation:
Filmen ”The Truman Show” af Peter Weir handler om forsikringsmanden Truman Burbank som selv synes, han lever et godt liv i byen Seahaven. Hvad han ikke ved er, at hele hans liv er et tv-show med ham som hovedrollen. Dette betyder, at alle omkring ham er skuespillere og agerer efter et manuskript. Hans mission er at komme til Fiji, da hans livs kærlighed Lauren Garland / Sylvia bor der. Hun prøvede, i gymnasietiden, at sige, at alt er opdigtet og at han ikke skal tro på det. Da hun havde sagt dette til ham, blev hun fjernet fra tv-showet og en af mændene bag tv-showet sagde, at hun skulle rejse til Fiji. Han har en kone, der hedder Meryl, som han mødte i gymnasiet, eller det vil sige, at hun spiller skuespil overfor ham, mens han tror, det er ægte. En dag, da han er i banken, ser han igennem elevatoren, at der ikke er nogen bagvæg i den, og ser en masse mennesker bagi. Dette gør ham mistænkelig, og han tænker over det Lauren / Sylvia sagde til ham dengang. Han kommer også på et tidspunkt ind på en radiokanal i bilen, hvor han hører folk snakke om, hvornår han kommer ind på en hvis gade. Han ligger mærke til, at den samme kvinde, samme mand med blomster og samme folkevogn kommer kørende på præcis det samme sted, præcis samme tidspunkt hver eneste morgen. Han finder ud af, at flyrejserne er fuldt bookede op, togene vil ikke køre og lige meget hvor han prøver at komme ud af byen, er det trafikprop.
...

Dramaturgi:
1. Anslag
Anslaget i denne film, ville jeg sige er når skuespillerne og instruktøren for ”The Truman Show” snakker om showet, og hvor man ser nogle få klip med Truman, der snakker ind i badeværelsesspejlet.
2. Præsentation
Præsentationen, ville jeg sige, er når man starter på dag 10.909, hvor man følger Truman på arbejde i forsikringsselskabet. Man følger ham til Harbor's Island, hvor han skal ud og sejle, men hvor han vender om, da han har vandskræk. Præsentationen indeholder også flashbacket man ser, om hvordan Truman mistede sin far i en sejleulykke, hvor han druknede.
...

Personkarakteristik af Truman Burbank:
Ydre personkarakteristik:
Truman Burbank er en mand som er 29 år. Han bliver 30 år i slutningen af filmen. Han har kort, brunt hår og er af normal bygning. Han klæder sig ofte i jakkesæt, da hans job som forsikringsmand kræver, at man er klædt sådan. Hans familiære rolle er mand, da han er gift, og de ingen børn har endnu.
... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Filmen "The Truman Show"

[6]
Bedømmelser
 • 01-12-2012
  Udemærket analyse. Lidt mere dybde havde været fint. Jeg ville personligt give den 10, hvilket også afspejler sig i mine givne stjerner.
 • 13-04-2011
  strålende opgave, jeg brugt næsten hele opgaven, tak for hjælpen vil jeg nok sige
 • 13-05-2012
  Givet af 2.g'er på STX
  Super god opgave med mange gode observationer. Meget brugbar!
 • 22-04-2012
  En tekst der er værd at hente