SRP: USA's Mafia og The Godfather Part II i Engelsk og Historie

 • STX 3.g
 • SRP (Historie A, Engelsk A)
 • Ingen givet
 • 29
 • 10573
 • PDF

SRP: USA's Mafia og The Godfather Part II i Engelsk og Historie

SRP om "Mafiaen i USA" og filmen "The Godfather Part II", med fagkombinationen Engelsk A og Historie A. Der gives bl.a. en analyse og fortolkning af filmen "The Godfather Part II" fra 1974 af Francis Ford Coppola.

Opgaveformulering
"Opgaven vil starte med den periodiske redegørelse allerede i 1914 med anti-trustlovgivningen.

Derefter vil der fokuseres på hovedsageligt økonomisk og politisk udvikling i 1920'erne.

Fagene i opgaven er engelsk og historie, engelskdelen vil være en analyse samt en diskussion af filmen The Godfather part II. Bilag 2 er det oprindelige manuskript, så der er nogle uoverensstemmelser mellem film og manuskript.

Disse vil blive pointeret i notehenvisninger. Historiedelen er udover redegørelsen, ligeledes diskussion samt kildekritik af filmen. Begge fag vil være konkluderende og perspektiverende."

Studienets kommentar

Bemærk: Da dette SRP er skrevet, da SRP stadig var en ny opgavetype, er der ikke analyseret kilder i historie. Det forventer man i SRP'er idag. Du kan stadig bruge opgaven som inspiration til emne og indhold, men husk at din opgave skal indeholde en analyse af konkret kildemateriale for at få en god karakter.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Afgrænsning 5
Hvad er mafia? 5
USA efter 1. Verdenskrig 6
USA i 1920'erne 6
Økonomi 7
Samfund 7
Little Italy 8
Integration i USA 9
Samfundsposition 9
Sprog 10
Arbejde 10
Bolig 10
Volstead-lovgivningen 10
The Godfather Part ii 12
Tema 13
Familie 13
Kvinden 16
Identitet 20
Troværdighed 22
The Godfather og Virkeligheden 24
Perspektivering 24
Den Amerikanske Drøm 26
Konklusion 26
Noter 27

Uddrag

Indledning:

"Når ordet ”mafia” dukker op i en samtale intensiveres denne altid lidt. For der er en mystik om denne organisation, vi vil gerne høre om den, forstå den, sætte os ind i den verden.

Vi elsker at se film om denne sagnomspundne gruppe. Film som American Gangster, Once Upon a Time in America, A Bronx Tale og The Godfather Triologien. Vi hører historier om købte politikere og verdensstjerner der får hjulpet karrieren i gang.
Mest dragende er de italienske mafiaer i USA.

Disse unge italienere der kom til mulighedernes land for at skabe en fremtid. I USA mødte de barrierer i form af deres sprog og deres fattigdom – og irerne, der var kommet til landet først og ikke gav italienerne den varmeste velkomst. Det var irernes brutale behandling, der fremprovokerede italienernes modsvar, dette modsvar skulle senere blive til mafiaen.

USA's mange mafiaer interesserer os, fordi vi føler et kendskab til dem, gennem alle myterne og vandrehistorierne, og selvfølgelig filmene. Men hvor kommer de fra? Hvad skabte en grobund for mafiaorganisationerne? Er det virkelig så kynisk som det fremstilles i disse film? Er grænsen mellem familie, forretning og iskolde mord så udflydende?

”The Godfather part II” handler om drengen Vito Coleones rejse til Amerika. Det er historien om, hvordan mulighedernes land, lader drengen skabe sit imperium i 1920'erne, ligeså vel som det er historien om Vitos søn, Michael der overtager forretningen efter 2. Verdenskrig. Men er det historien om den mafia vi tror vi kender? Er Corleone'rne virkelighedens mafiabosser?

Denne opgave vil redegøre for USA i 1920'erne, og se nærmere på hvad der banede vejen for mafiaens økonomiske styrke. For hvordan så USA ud efter 1. Verdenskrig? Gennem analyse, undersøges ”The Godfather”-filmenes troværdighed, med fokus på part II og kun inddragende part I og III som perspektiverende elementer.

Hovedtemaerne for analysen bliver familiens, kvindens og individets rolle i filmen og i virkeligheden, samt hvordan forholdene var for italiensk-amerikanere i perioden."... Køb adgang for at læse mere

SRP: USA's Mafia og The Godfather Part II i Engelsk og Historie

[1]
Bedømmelser
 • 17-12-2010
  Givet af 3.g'er på STX
  god inspiration..........................................

Materialer relateret til SRP: USA's Mafia og The Godfather Part II i Engelsk og Historie.