SRP om Terrorisme og Al-Qaeda i Samf A og Historie A

 • STX 3.g
 • SRP (Historie A, Samfundsfag A)
 • 12
 • 24
 • 10019
 • PDF

SRP om Terrorisme og Al-Qaeda i Samf A og Historie A

SRP om Terrorisme og den 11. september, og opgaven er skrevet i Samfundsfag A og Historie A.

I opgaven giver jeg først en redegørelse for terrorismens historie, og herefter giver jeg en karakteristik af forskellen mellem den tidlige terrorisme, samt den nutidige. Slutteligt, en diskussion af muligheder og problemer i kampen mod terrorisme som den er i dag.

Elevens kommentar

Historiedelen skulle være bedst.

Studienets kommentar

Bemærk: Da dette SRP er skrevet, da SRP stadig var en ny opgavetype, er der ikke analyseret kilder i historie. Det forventer man i SRP'er idag. Du kan stadig bruge opgaven som inspiration til emne og indhold, men husk at din opgave skal indeholde en analyse af konkret kildemateriale for at få en god karakter.

Ingen indholdsfortegnelse i opgaven.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning
Terrorens historie
Terrorismens ændring gennem tiden
Terrorisme et resultat af Kulturernes sammenstød?
Terrorbekæmpelsens muligheder og begrænsninger
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

I opgaven vil der blive redegjort for terrorismens historie fra 1960'erne og frem til nu. Der vil specielt blive taget udgangspunkt i opstandelsen af Osama Bin Ladens netværk, da dette er et fundament til den udbredte religiøse terrorisme, vi ser en tendens til i dag. Ud over det ved vi, Al-Qaidas netværk har ulmet i mange år før deres store gennembrud.

For ikke at nævne at Osama Bin Laden nok er en af verdens mest eftersøgte mænd i dag. Der har desværre ikke været plads til en dybere gennemgang at Israel/Palæstina konflikten, da dette ville fylde alt for meget.

Der vil blive karakteriseret for forskellen mellem terrorismen i 1970-80'erne og nutidens terrorisme. Hvor der vil indgå en analyse af erklæringen om Al-Qaidas fundament fra 1998. Der vil blive kigget på den store udvikling i drabstallene og sammenlignet med hvad Osama Bin Laden siger i erklæringen. Om dette stemmer overens med hinanden.

Derudover vil der blive vurderet, om terrorisme er udtryk for kultur sammenstød på baggrund af Huntingtons teori fra 1993: ”Clash of Civilaisations.” Der vil være en gennemgang af Huntingtons teori. Udover det vil der være kommentarer fra både tilhængere og kritikere af hans teori.
Til sidst vil der være en diskussion over hvilke muligheder og problemer, der er forbundet med at bekæmpe terrorismen i dag. Hvor der vil blive forklaret, hvad der egentlig gøres i EU og FN for at bekæmpe terrorisme. Og hvad vi I Danmark har ændret efter 11. september 2001 for at gøre landet mere sikkert for terror... Køb adgang for at læse mere

SRP om Terrorisme og Al-Qaeda i Samf A og Historie A

[8]
Bedømmelser
 • 21-10-2010
  Jeg har svært ved at se, hvordan denne her opgave kan være et 12-tal til en SRP opgave. Der er fine kilde henvisninger igennem hele opgaven, men den virker ustruktureret på mange punkter. Der er stavefejl og sætninger som ikke passer ind i konteksten. Det hele virker overfladisk og til tider som en stor redegørelse selvom konklusionen redder lidt af det. Opgaven virker meget lidt akademisk. Føler jeg har spildt mine point=(
 • 24-11-2011
  Rigtig god og gennemarbejdet opgave. God hjælp til at få styr på udviklingen.
 • 23-06-2014
  God til inspiration!
 • 03-04-2014
  Dejlig hjælp til inspiration