SSO om terror og 9/11

SSO om terror og 9/11

SSO i Samtidshistorie om terror og 9/11.

Indledning
Jeg tror vi alle kan huske terrorangrebet på World Trade Center 11/9 2001, da det var dagen hvor det for alvor gik op for verdenen, hvor stor en trussel terror var. Optagelserne fra det nu kaldte 'Ground zero' sendte chokbølger verdenen over, og nu vidste alle at kampen mod terror var blevet en international sag. Amerikanerne havde i lang tid kunne klare de mange terrorangreb, men angrebet på World Trade Center var det der fik bægeret til at flyde over.
På baggrund af dette vil jeg først forklare hvad der ligger i ordet terror, for at forstå hvad der førte til dette skrækscenarie. Herefter vil jeg give en redegørelse for hændelsesforløbet af terrorangrebet, da det ligger os meget fjernt at man kan lave en selvmordsmission, hvor man dræber så mange uskyldige mennesker. Ud fra dette vil jeg forklare hvilke motiver de har for at gennemføre sådanne angreb, og hvem der stod bag 11/9. Til sidst vil jeg vurdere hvad angrebet betød for USA's udenrigspolitik i årene efter 2001.

Indhold

Indledning 1
Terror 1
Definitionen på terrorisme: 2
Målet helliger midlet 2
Selvmordsangreb 2
Medierne 2
Fremskridt i teknologien 3
11. september 2001 3
Facts om World Trade Center 4
De to andre fly 4
Global krise 5
Bagmænd og baggrund 5
Osama Bin Laden 6
Hvorfor USA? 6
Iscenesat terrorangreb 6
Krigen mod Afghanistan 7
Målet 7
Efter krigen 8
Konklusion 8
Litteraturliste 9

Uddrag

Terror
Terror er en måde at opnå en række forskellige mål politisk eller religiøst, og det har fundet sted i umindelige tider. Terrorisme bliver anvendt i hele verdenen til vidt forskellige formål. Ordet terror kommer fra latin og betyder 'rædsel' Med terror kan en lille gruppe gøre enorm skade på en stor stat, der i en krig nemt ville have vundet, da de har flere resurser til rådighed. Terrorister går efter at ramme civile punkter, der er meget fokus på altså hvor angrebet vil blive mest omtalt, for at få deres budskab ud. Der vil fx ikke give stor opmærksomhed hvis terrorister valgte at bombe en bondegård ude på landet, da det ikke rammer så mange mennesker, så angrebets placering er alt afgørende.
Det kan være svært at vide præcist hvad der er et terrorangreb, da man i fx krig også bruger våben og bomber til at dræbe mennesker og ødelægge bygninger, men det betyder ikke at dem der udfører jobbet er terrorister.
Derfor blev der i maj 2002 offentliggjort en liste over terrorgrupper, for at lignende grupper ikke bliver forvekslet. Der er nemlig mange lignende fænomener, som: Folkemord, statsterrorisme, massemord, borgerkrig og frihedskamp. Der er også blevet stillet nogle kriterier for hvad der præcist definerer en terrorist.
______

Målet helliger midlet
Terroristerne er villige til at bruge alle midler for at nå deres mål, da de følger ideologien: målet helliger midlet. Den sag de kæmper for er vigtigere end de uskyldige mennesker, som dør under et angreb, og de bygninger som bliver smadret. Det er svært at forstå for os i vesten, men her bliver .... Køb adgang for at læse mere

SSO om terror og 9/11

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.