Fremstilling af bælte

Rapport: Fremstilling af bælte

Rapport i Teknikfag - Design og produktion A om fremstilling af et bælte.

I dette forløb fik vi stillet opgaven at lave enten en keychain (nøglesnor) eller et bælte af kernelæder. Jeg valgte derfor at lave et bælte da jeg vidste der var et utal af muligheder. I sidste ende viste det at et bælte ikke bare er et bælte, men derimod indebærer det en længere proces angående masse nøjagtige detaljer og mål, så bæltet kan fungere i praksis. Arbejdet var individuelt, og det var ensbetydende med at vi selv skulle stå for design, produktplanlægning og fremstilling af det ønskede produkt....

Formålet ved projektet var at vi skulle lære faget og uendelige muligheder, samt vi har lært at betjene de forskellige tekstil-værktøjer og metoder, så vi fremover kan fremstille tekstile produkter.

Indhold

Indledning 2
Lidt om projektet 2
Idégenerering og skitser 2
Arbejdstegning 2
Stykliste: 2
Produktion 2
Vurdering af kvalitet 2
Konklusion 2
Vurdering af egen arbejdsindsats + beskrivelse af ny viden 2

Uddrag

Lidt om projektet
Opgaven var at vi i tekstilværkstedet, individuelt skulle fremstille keychain eller et bælte, som jeg valgte, i kernelæder. En del af dette forløb var også at vores produkt skulle dekoreres efter eget ønske. Udsmykningerne kan fx være indprægninger, huller og indfarvninger. Til selve inspirationen til det samlet produkt og dekorationerne skal komme fra ens egen stil. Det var helt klart vigtigt at der var en rød tråd mellem det valgte stil, udsmykninger og endelige produkts design. Derved skulle der også laves en arbejdstegning med detaljer. Vi skulle bruge de anviste metoder og teknikker som er tilknyttet tekstil-faget.

Idégenerering og skitser
Idéen til designet har jeg fundet på nettet efter som vi i første modul fik af vide at vi skulle søge efter idéer på internettet, men i sidste ende har jeg jo sat mit eget præg på mit endelige produkt.
Herved skulle vi også lave en collage af om, hvad vi mente var vores egen stil, til videre at bruge til idéer.
Mine skitser passer ikke helt overens med mit produkt da jeg foretog flere ændringer i løbet af projektperioden, vedrørende indprægning og samlinger.
jeg har derimod været rimelig nøjagtig med målene, den eneste afvigelse er at jeg har taget lidt fra i længden af bæltet.
Vi skulle lave flere skitser af den samme ide til bæltet, og her er ..... Køb adgang for at læse mere

Fremstilling af bælte

[1]
Bedømmelser
  • 21-11-2010
    Ikke lig hvad jeg regnede med. Men vil med sikkerhed kunne bruges til det rigtige formål