Rapport om Ostwalds Fortyndingslov: pH og protolysegrad | Kemi A
- HTX 2. år
- Kemi A
- 10
- 13
- 3462
Rapport om Ostwalds Fortyndingslov: pH og protolysegrad | Kemi A
Rapporten undersøger Ostwalds fortyndingslov og kommer ind på pH og protolysegrad. I vores teorafsnit gennemgår en masse teori om syrer og baser.
Formål
At eftervise Ostwalds fortyndingslov
Du kan læse om beregning af pH i vores kompendium om emnet.
Studienets kommentar
Okay rapport. Teorien handler mest om syrer og baser generelt og ikke specifikt om Ostwalds fortyndingslov. Man kan ikke bevise love i kemien - kun eftervise. Afsnittet om fejlkilder og usikkerheder er mangelfuldt.
Indhold
Formål
Teori
Apparatur
Kemikalier
Fremgangsmåde
Resultatskemaer
Efterbehandling
Fejlkilder
Usikkerheder
Konklusion
Uddrag
Fremgangsmåde:
I dette forsøg skal der arbejdes meget omhyggeligt og renligt.
Først bliver der fremstillet opløsninger på 250 mL, med de tre stoffer med en cS på 0,100 M.
Opløsningerne laves i en 250mL målekolber. Dette gør man ved at opveje de tre bestemte stoffer, så ledes at de passer til de tidligere udregnede masser. Derefter hældes der op til 250ml med demineraliseret vand. Dette gøres med alle tre forskellige syrer.
Nu skal pH-metret tilpasser. Justér derefter apparatet med en såkaldt puffer-opløsning med pH 7,4 og 2,0. Det er vigtigt at huske på altid at kalibrere med syren som den sidste, hvis det er syrer der skal måles på, og selvfølgelig omvendt når det er baser.
Man kan anvende et lille plastikbæger til målingen.
Først skylles bæger og elektroder med demineraliseret vand.
Derefter hældes noget af den opløsning der skal måles på, op i et lille bægerglas, og der måles med elektroden.
Derefter fortyndes 25ml af resten af væsken, og der hældes op til 250ml med demineraliseret vand.
Der måles herefter igen, på denne fortynding, men inden der måles, skal elektroden og bægerglasset skylles med demineraliseret vand.
Der fortyndes derefter igen, på samme vis som før, og der måles igen.
Dette gentages med alle de væsker der skal måles på... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind