Hooliganisme synopsis til eksamensprojekt HF

Hooliganisme synopsis til eksamensprojekt HF

En kort synopsis til eksamensprojekt om hooliganisme på HF i samfundsfag C. Opgaven definerer begrebet hooligan, undersøger, om der er sket en udvikling i dansk fankultur og kigger på vold til fodbold i Danmark.

Problemformuleringen lød:
Jeg ønsker at undersøge hvorvidt der findes hooliganisme i Danmark.
Jeg ønsker endvidere og redegøre for udviklingen i den danske supporter kultur samt diskutere årsager til den voksende ballade der er ved fodboldkampe i Danmark.

Indhold

Definition på en hooligan
Udviklingen i den danske fankultur
Vold til fodbold i Danmark
Metoder
Konklusion

Uddrag

For at kunne besvare min problemformulering skal jeg se nærmere på, hvad hooliganisme egentlig er. Der findes ikke en hel klar definition på hooliganisme, fordi det blot er et begreb man bruger om en bestemt gruppe. Det samme gælder modsætningen til hooliganismen: Roligans.
Man opererer med 3 grupper inden for supporter verdenen.
• Tilskuer
• Fan
• Hooligan
En tilskuer er person der blot ønsker at overvære en fodboldkamp. Tilskueren sidder som regel på en sidde-tribune, da han herfra har det bedste overblik over kampen. Tilskueren er på ingen måde voldelig i sin attitude, og kan sagtens se neutralt på kampen. Resultatet påvirker heller ikke hans humør dagen efter, da han blot tager fodboldkampen som en oplevelse´... Køb adgang for at læse mere

Hooliganisme synopsis til eksamensprojekt HF

[16]
Bedømmelser
 • 08-05-2013
  Det gode ved opgaven er at den ser ud til at følge den normale struktur for en synopsis bortes fra at problemformuleringen er det første afsnit.
 • 19-11-2010
  Den er en rigtig stor hjælp. Den viser rigtig godt hvordan man skriver en synopsis.
 • 15-05-2017
  En fornuftigt opgave - god til inspiration af opsætning af en synopse.
 • 02-12-2013
  ...................... fin