DIO synopsis - Somalieres flugt til Danmark

DIO synopsis - Somalieres flugt til Danmark

DIO synopsis, som omhandler Somalieres flugt til Danmark. Den er skrevet i Samtidshistorie B og International Økonomi A.

Problemformulering
"Redegøre for Somalias historie fra deres selvstændighed i 1960 frem til i dag, herunder borgerkrigen og deres dårlige økonomiske situation. Herefter vil jeg analysere, hvorfor så mange Somaliere vælger at flygte til Danmark og hvad de bidrager med i det danske samfund.
Endelig vil jeg vurdere, hvad der gøres for at de bliver integreret i det danske samfund og i hvilken grad den danske integrationspolitik virker."

Indhold

Indledning og Problemformulering:
Somalias historiske udvikling:
Årsager til folk flygter fra Somalia
Danmark
Konklusion
Perspektivering til videre diskussion:
Refleksion over metode:
Litteraturliste
Internetsider
Bilag fundet:
Bilag

Uddrag

Indledning
Der bliver ofte diskuteret om migration er godt eller dårligt, og om migration har konsekvenser for de forskellige områder rundt omkring i verden. Migration er med til at øge arbejdskraften til det land, man har valgt at migrere til. Det er dog en lille ulempe, at når folk migrere vælger de som regel, at bosætte sig i de såkaldte ghettoer. Der kan dog også være negative ting, som hvis et land tager de højst uddannede folk, som f.eks. læger og ingeniører (Brain Gain). Det er ofte de rige lande der gør sådan, da de kan tilbyde en bedre løn end hvad de får i deres respektive land. Det er med til, at det pågældende land ikke vil komme til at udvikle sig yderligere.

For at komme nærmere ind på Somalia og dets forklaringer til, hvorfor så mange migrerer derfra til Danmark, har jeg fundet følgende problemstillinger: Lider Somalia stadig under koloniherredømmet? Har Somalia mangel på ressourcer og rettigheder til at skabe vækst? Hvordan kan det være, at et land som Danmark ikke kan hjælpe Somalia i gang med økonomisk vækst? Hvad gør vi for at integrere somaliere, når de kommer til Danmark? Hvad bidrager de med for Danmark?

Somalias historiske udvikling:
Store dele af Afrika har været under Europas koloniherredømme, men i perioden 1945 til 1965 fik næsten alle kolonier selvstændighed. Fra 1956 til 1966 fik de afrikanske lande deres uafhængighed, og det var i det, man kaldte afkoloniseringens anden fase. Grunden til at de afrikanske lande blev selvstændige hurtigere end forventet, var fordi europæerne var begyndt at udvandre til Afrika. Det så afrikanerne som en trussel, så de blev nødt til at handle hurtigt og konsekvent. Der blev ofte rivalisering mellem etniske og religiøse grupper (Politisk ustabilitet), og det medførte borgerkrig, hvilket gjorde, at den økonomiske udvikling gik i stå, da store lande ikke vil investere i lande med intern krig.

Inden Somalia fik sin selvstændighed i 1960, har både briterne, italienerne og franskmændene haft styret i Somalia under kolonitiden (Imperialisme). I 1960 besluttede det italienske Somalialand og det britiske ... Køb adgang for at læse mere

DIO synopsis - Somalieres flugt til Danmark

[4]
Bedømmelser
 • 25-03-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Opgaven er fin nok, bortset fra, at kilder som "Wikipedia" ikke er særlig troværdige og derfor gør opgaven mindre god. Derudover er der blevet brugt skriftstørrelse 11 og linjeafstand 1,0, hvilket derfor gør den længere, hvis man benytter standarden skriftstørrelse "12" og 1,5 lnjeafstand. Sproget er flot, men opgaven mangler en smule struktur, ellers god opgave :)
 • 09-04-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Rigtig flot opbygget...den kommer virkelig omkring det hele...
 • 02-11-2011
  ----------------------------------------------
 • 11-04-2011
  Rigtig gode, de hjalp mig meget!!! (-: