NV-rapport - Citrusfrugter og surhed

NV-rapport - Citrusfrugter og surhed

Dette er en NV-rapport, der undersøger citrusfrugter og surhed.

Formål:
At undersøge forskellige sammenhænge mellem forskellige citrusfrugters smag, PH-værdi og indhold af C-vitamin, samt lave en fortyndingsrække der viser en sammenhæng mellem surhedsgraden og mængden af vand der skal til for at neutralisere opløsningen og gøre den sure smag så godt som usmagelig.
Ud fra forsøget, vil vi undersøge om de forskellige ting faktisk hænger sammen eller om der er stor variation fra frugt til frugt.

Vi undersøger følgende 4 ting:
- Hvilken citrusfrugt har den laveste PH-værdi?
- Hvilken citrusfrugt smager surest?
- Hvilken frugt skal fortyndes mest for at få en neutral PH-værdi og neutral smag?
- Hvor meget C-vitamin indeholder frugterne, og har indholdet betydning for smag og PH-værdi?

Indhold

Formål
Teori
Hypotese
Anvendte materialer og apparatur
Forsøgsopstilling og beskrivelse
Måleresultater
Databehandling
Diskussion
Fejlkilder
Konklusion
Kilder
Bilag

Uddrag

Hypotese:
Vi ved af erfaring at citrusfrugter er sure, derfor formoder vi, at der vil være en sammenhæng mellem hvor surt frugten smager og hvor lav en PH-værdi citrusfrugten har. Jo surere frugten smager, jo lavere forventer vi at PH-værdien vil være.

Når saften fra citrusfrugten fortyndes, formoder vi, at saften skal fortyndes mere – jo lavere PH-værdi citrusfrugtens saft har, før den når den neutrale PH-værdi 7. Samtidig med fortyndingen vil den sure smag også forsvinde, jo tættere opløsningen bliver på neutral.

C-vitamin er ascorbinsyre – når det er en syre, formoder vi at indholdet af ascorbinsyre er med til at påvirke smagen i frugten. Derfor formoder vi at der vil være en sammenhæng mellem hvor surt frugten smager og hvor stor en mængde C-vitamin i mg frugten indeholder... Køb adgang for at læse mere

NV-rapport - Citrusfrugter og surhed

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.