Sund kantine

Rapport: Sund kantine

Her kan du se et eksempel på en opgave, hvor der - igennem undersøgelser og processer - bliver undersøgt forslag til en sundere menu til en kantine.

Opgaven indeholder 5 øvelser samt et forslag til en sundere menu.

Lærers kommentar

Meget flot og lang rapport

Indhold

Forord
Indledning
Projektbeskrivelse
Problemformulering
Tidsplan
Grundlæggende
Præsentationsafsnit
Tørstof(Vandbestemmelse)
Ekstraktion af fedt
Iodtalsbestemmelse
Proteiner
Askebestemmelse
Kulhydrater
Kolorimetri
Målgruppe
Kyllingeburgere
- Fedt, total
- mættede fedtsyrer
- monoumætt. fedtsyrer
- polyumætt. fedtsyrer
Sensorisk analyse
Diskussion og analyse
Konklusion
Perspektivering
Bilag
- Bilag 1 (tidsplan)
- Bilag 3
- Bilag 3 (resultater for sensorisk analyse)

Uddrag

"Indledning
Hver eneste dag bliver vi bombarderet med utallige artikler, der siger, at vi skal spise sundt – ellers går det galt. Men du vil finde ganske få artikler, der beskriver, hvad sund mad er eller giver forslag til en sund menu. Man ville undre sig over, hvorfor der ikke er flere, der fortæller os, hvad vi skal spise. Problemet er, at det er meget kompliceret at komme med et bud på den sunde menu. For at forstå, hvad der sundt og usundt, skal vi først definere dem. Begrebet ”sundhed” hentyder til både fysisk og mentalt tilstand. En tilstand, hvor vi er ”fri” for sygdomme. Der er masser af madvarer, som er ”usunde” for os."... Køb adgang for at læse mere

Sund kantine

[1]
Bedømmelser
  • 04-11-2012
    God og grundig rapport!