Sumobrødre af Morten Ramsland

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 10
 • 4
 • 1634
 • PDF

Romananalyse: Sumobrødre af Morten Ramsland

Her finder du en analyse af Sumobrødre af Morten Ramsland. Eleven kommer blandt andet ind på synsvinklen og balancen mellem fiktion og fakta, og til sidst i opgaven perspektivers til "Kunsten at græde i kor".

Elevens kommentar

Den eneste kommentar min lærer havde til en forbedring var "et par flere citater og så havde den siddet lige i skabet".

Uddrag

Romanen ”Sumobrødre” er skrevet af Morten Ramsland, i 2010. Bogen ”Sumobrødre” er Morten Ramslands tredje roman. Den første udkom i 1998, ”Akaciedrømme”. Den anden, den mest kendte af de tre, ”Hundehoved”, er blevet rost af anmeldere fra mange forskellige lande. ”Hundehoved” er fra 2005 og er oversat til 13 sprog. Morten Ramsland har også udgivet både børnebøger og digte.

Hovedpersonen i ”Sumobrødre”, Lars, er 11 år gammel og bor i villakarter i Odense. Som alle andre drenge bliver der lavet en del drengestreger, helt fra slagsmål til skrubtudse-tennis. Morten Ramsland fortæller meget om vold som en magtfaktor i de unge drenges liv. Lars møder et vendepunkt hvor han ikke føler glæde ved at tæske de små, som han gjorde før hen. Han begynder at synes det er dumt og måske næsten synd for børnene. Lars oplever en del problemer i hjemmet. Hans far, der er snørebåndssælger, kan ikke få forretningen til at kører rundt, og bliver dermed deprimeret og frustreret, hans mor bliver på samme måde påvirket af at hun er den eneste indtægtskilde i huset og Overbiddet, der er Lars' lillebror, bliver mobbet en del i skolen. Lars begynder at spekulere på om tingene nu hænger sådan sammen, som det umiddelbart ser ud til. F.eks. om hans far er hans rigtige far. Lars får også den overraskelse at faren har et barn med en anden dame. Altså er Lars' liv er ikke altid en dans på røde roser... Køb adgang for at læse mere

Sumobrødre af Morten Ramsland

[7]
Bedømmelser
 • 05-01-2014
  Hovedpointerne kommer frem i analysen, der er dog en bred vifte af mangler. Analysen er alt for kort til hele romanen, man kunne med fordel have taget udgangspunkt i ét, af de udviklings-forløb lars gennemgår. Men kan bruge analysen til at plante idéer, hvorfra man selv kan analyserer romanen yderligere.
 • 23-10-2012
  Rigtig god opgave, hjalp mig heldigvis meget med at komme godt i gang!
 • 26-11-2013
  Super opgave! Den giver et godt indblik.
 • 24-10-2013
  DIN ANALYSE. Der er dog kun 4 sider, som ikke er godt nok

Materialer relateret til Sumobrødre af Morten Ramsland.