SOP om IT-krisen og boligboblen | International Økonomi A og Engelsk A

SOP om IT-krisen og boligboblen | International Økonomi A og Engelsk A

SOP'et søger at forklare oprindelsen af IT-krisen og dens konsekvenser for den amerikanske økonomi, og herudover forklares begrebet "sub-prime", samt boligboblens effekt på den amerikanske økonomi.

Elevens kommentar

Sprogligt og grammatisk set er den ikke helt perfekt, men den går meget godt i dybden med problemstillingen. Kildehenvisningen er omfattende.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 3
Emnebegrundelse 4
1990'erne 4
IT-boblen 7
Amerikanske kulturtræk 13
Bolig-boblen 14
Sub-prime krisen 15
Amerikanske kulturtræk 20
Pengepolitik 21
Renteudvikling før it-boblen 22
Renteudvikling imellem it-boblen og bolig-boblen 25
Formålet med disse renteændringer 28
Hvilken indflydelse har den førte pengepolitik haft 31
Indflydelse på boligmarkedet 31
Konklusion 32
Litteraturliste 33
Materiale omkring it-boblen 33
Materiale omkring bolig-boblen 33
Materiale omkring pengepolitik 35
Materiale omkring kulturtræk 36
Andet materiale 36

Uddrag

Emnebegrundelse:
I år 2000 så verden det amerikanske aktiemarked krakelere, it-boblen var bristet og milliarder af dollars, var gået tabt på investeringer i fremtidens teknologi. Den skulle vise sig at være katalysatoren for både bolig-boblen og den nuværende kreditkrise.

Mange beskyldte de såkaldte dot-com virksomheder for udfaldet af it-krisen, men er det rimeligt at give dem skylden når it-boblen i virkeligheden, var et verdensomspændende fænomen? De spillede i hvert fald deres part i it-boblen, men der skal vel to til at danse tango.

Eksempler er der nok af hvis man perspektivere til verdenshistorien og hver gang er det, det samme mønstre af grådige og optimistiske handlinger der ledere til økonomiske nedture.

Det er vel den menneskelige natur at søge efter storhed, men er vi virkelig så arrogante, at vi ikke kan lære af vores egne fejl. Det store spørgsmål må så være, hvilke konsekvenser har disse økonomiske nedture for vores samfund og er det virkelig det værd?

Jeg vil i opgaven komme ind på baggrunden for it-boblen og boligboblen, hvor jeg har valgt at fokusere på dot-com virksomhederne og sub-prime krisen, Jeg vil endvidere beskrive pengepolitiske og kulturelle træk og deres indblanding i disse kriser.

Jeg vil gøre dette ved hjælp af information i form af grafer, tabeller, citater og diverse artikler, som kan give mig et indblik, i de problemer der opstår når en økonomisk boble brister og jeg vil i sidste ende, konkludere på hvad jeg har fundet frem til."... Køb adgang for at læse mere

SOP om IT-krisen og boligboblen | International Økonomi A og Engelsk A

[7]
Bedømmelser
 • 13-06-2010
  Super god. Har klart inspireret mig til min opgave.
 • 07-12-2009
  God opgave, og rigtigt godt med kilder!
 • 02-09-2014
  god aflevring til brug af inspiration
 • 04-12-2011
  Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse
  den er brugbar......