SOP om Stoffer og Kokain i Kemi A og Biologi B

 • HTX 3. år
 • SRP (Biologi B, Kemi A, SOP)
 • 10
 • 18
 • 4212
 • PDF

SOP om Stoffer og Kokain i Kemi A og Biologi B

SOP om Kokain og Stoffer, hvor projektet er skrevet med brug af fagene Kemi A og Biologi B.

I opgaven gennemgår jeg bl.a. teorien for transmitterstoffer, og hvordan de sender signaler rundt i kroppen via nerverne, samt hvordan stoffer (med særligt fokus på kokain) går ind og påvirker vores krop og system, og hvilke generelle biologiske og kemiske egenskaber dette stof har.

Studienets kommentar

Studieområdeprojektet på htx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Udformningen af eksemplet kan derfor afvige fra den måde, som et SOP skal skrives og bygges op. Fx skal et SOP fylde 15-20 sider, hvor der tidligere var andre krav til længde. I dag skal du heller ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning:
Kort beskrivelse nervesystemet i hjernen
Transmitterstoffernes betydning
Receptor - Agonist og Antagonist
Belønningssystemet
Transport-protein-receptorer
Redegørelse for kokains struktur, kemiske og biologiske egenskaber
Kokains egenskaber
Anvendelsen af rusmidler (med hensyn til kokain).
Diskuter konsekvenser for individ og samfund
Konklusion

Uddrag

"Indledning:
I følgende opgave vil jeg kort beskrive hvordan vores nervesystem er opbygget i hjernen, samt lave en grundig redegørelse for, hvad transmitterstoffer har af betydninger i nervesystemet.

Derudover vil jeg gøre rede for kokain, som er et transmitterstof og forklare hvordan det kan have en indvirkning på vores nervesystem vha. kokains kemiske og biologiske egenskaber.

Dertil vil jeg analysere anvendelsen af rusmidler (primært kokain), hvor jeg vil undersøge tilgængelighed, pris, popularitet, samt finde ud af hvorfor kokain er ved at distancere sig fra amfetamin også kaldet fattigmands-kokain.

Hertil vil jeg diskutere konsekvenserne, der er som følger af min analyse omkring unges rusmiddelsinteresse for både individ og samfundet."... Køb adgang for at læse mere

SOP om Stoffer og Kokain i Kemi A og Biologi B

[2]
Bedømmelser
 • 27-03-2014
  Meget god opgave!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
 • 08-06-2012
  den er ok fin, hjælp mig