Sprog- og kommunikationsanalyse af Glamorous

 • HHX 2. år
 • Dansk A
 • 10
 • 3
 • 1100
 • PDF

Sprog- og kommunikationsanalyse af Glamorous

Jeg kommer ind på Sprog- og Kommunikationsanalyse i vores dage, med de unge som et hovedpunkt..
Og så kommer jeg meget ind på pigen sally som kalder sig Glamorous inde på en blog, og der skriver hun meget om hende selv.

Opgaveformulering
Foretag en analyse af sprog og kommunikation i tekst 5 og 6, og skriv i forlængelse heraf om, hvordan forskellige kommunikationsformer afspejler menneskers selvforståelse og forhold til andre.

Uddrag

Hvis vi lige starter med hvem modtageren er i tekst 5, så er det sådan set alle folk på internettet som gider læse hendes blog. Så det vil sige at hun bruger massekommunikation, fordi hun prøver at komme i kontakt med alle mennesker på internettet.
Men hvorfor er det lige hun blogger så meget? Jo det skyldes højst sandsynligt fordi hun ikke får så meget kærlighed fra hendes mor, eller idet hel taget nogle andre mennesker. Hendes mor er nemlig næsten kun optaget af hendes kæreste David, så hun tænker ikke på Sally eller har tid til hende.
Det er vores første indblik af moderen, men vi ved jo ikke om 'Glamorous' digter nogle ting op om hendes mor. Det kan være at hun overdriver en smule med når hun siger at moderen ikke har tid til hende eller noget, det kan være at Glamorous skriver det fordi hun vil ha opmærksomhed fra andre mennesker. Så det kan være at hun opdigter en historie og bruger internet kommunikationen til at få opmærksomhed fra andre mennesker.
Sproget i hendes blogs er ikke grammatisk eller sprogligt rigtigt, hun bruger ikke hverken punktommer eller kommaer rigtigt, også har hun også mange stavefejl. Den type skriftsprog kender man som ''SMS-Sprog'', man kan blandt andet se om det er SMS-Sprog hvis man bruger mange Udråbstegn, Spørgsmålstegn og Smileys. Det især de unge som bruger den nye kommunikationsform, når de sms'er med hinanden eller chatter.
Hvorfor det bliver brugt så meget af unge skyldes nok at de unge er vant til at skrive korte beskeder til hinanden, så derfor har de ''opfundet'' en ny skrifttype at skrive mellem hinanden. F.eks. før i tiden hvis man ville skrive: ''Hej, hvad laver du lige nu? Hvad siger du til at vi ses ved skolen om 20 minutter, Hilsen Katja''. Hvis man nu en af de mange unge skulle skrive det i dag, så ville... Køb adgang for at læse mere

Sprog- og kommunikationsanalyse af Glamorous

[2]
Bedømmelser
 • 04-11-2010
  Flot opgave. god inspiration
 • 11-11-2011
  Go og brugbar opgave til inspiration