SRP om Farver og Lineær Algebra i Kemi og Matematik

 • STX 3.g
 • SRP (Matematik A, Kemi A)
 • 10
 • 30
 • 8745
 • PDF

SRP om Farver og Lineær Algebra i Kemi og Matematik

I SRP'et har jeg valgt at beskæftige mig med farver indenfor kemi og lineær algebras anvendelse både indenfor matematikkens og kemiens verden - Fagene jeg har anvendt er derfor naturligvis Matematik A og Kemi A.

Lærers kommentar

Strukturen kunne have været bedre.
Teorien var gennemtænkt, og resultaterne fra forsøgene var tilfredsstillende, med nogle enkelte og meget små afvigelser.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Resume 1
Indledning 3
Skriv kapiteltitel (niveau 3) 3
Matrix 3
Fremstilling af en matrix: 3
Skriv kapiteltitel (niveau 3) 6
Regneregler for matricer: 5
Lineære Ligningssystemer: 7
Cramers formel: 9
Centrale begreber; Organisk kemi 12
Orbitaler 12

Uddrag

Indledning:
I opgaven har jeg valgt at beskæftige mig med farver indenfor kemi, og lineær algebra anvendelse både indenfor matematikkens - og kemiens verden. Det er interessant at vide, hvilke elementer eller fænomener der er med til at påvirke en farvet forbindelse.

Derfor vil jeg komme ind på farvestoffernes kemiske strukturer som de er afhængige af, og jeg vil benytte den viden til at eksperimentere med farvestofferne og observere om der er nogle kendetegn ved farvestofferne som f.eks. er synlige. Jeg vil eksperimentere med bl. a. blandinger af farvestoffer ved ukendte koncentrationer og finde metoder hvorpå man kan bestemme de ukendte koncentrationer.

Her vil jeg komme ind på viden om lineære ligningssystemer, hvor man kan finde løsninger til sådanne ligninger. Det er jo nemt nok at taste 3 ligninger med 3 ubekendte (eller flere) på en lommeregner, som gør alt arbejdet og finder et resultat som du nok ville bruge en del mere tid på. Men det er spændene at vide hvordan disse beregninger bliver gjort.

Derfor vil jeg fortælle om matricer, eftersom det viser sig at regnemodellen for disse er de samme gældende for f.eks. vektorer og determinanter.

Hvis man i et kemisk system ønsker at bestemme f.eks. en koncentration, ud fra en måling som kan give en noget information, som har en sammenhæng med koncentrationen, kan man benytte disse lineære ligningssystemer til at udnytte koefficienterne, til at løse de ubekendte og dermed bestemme koncentrationen... Køb adgang for at læse mere

SRP om Farver og Lineær Algebra i Kemi og Matematik

[7]
Bedømmelser
 • 20-11-2010
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin inspiration, dog blev den rodet da jeg åbnede i openoffice, da den var gemt i docx e.lign
 • 14-12-2010
  god opgave. ....................................................
 • 19-12-2015
  opgaven gav god inspiration til egen opgave
 • 02-03-2014
  God inspiration. Den hjalp med min opgave

Materialer relateret til SRP om Farver og Lineær Algebra i Kemi og Matematik.