Eksamensprojekt i Programmering C: Spejleæg-spil i C++

  • HTX 3. år
  • Programmering C
  • 7
  • 19
  • 3184
  • PDF

Eksamensprojekt i Programmering C: Spejleæg-spil i C++

Opgaven indeholder:

Synopsis
Rapport
Bilag (indeholder C++ koden)

Uddrag

Synopsis

Eksamenskprojekt i Programmering C:
Projekt: Terningspil ’SpejleAeg’

I dette projekt, har jeg lavet et terningspil, kaldet ’SpejleÆg’, dvs. spillet findes i virkeligheden som et ’fysisk’ ’brætspil’ som jeg har så har forsøgt at efterligne til at kunne køre på en computer. Programmeringssproget er C++ og er udviklet i programmet DevC++.

Formålet med projektet, er at lave et program/spil i programmeringssproget C++, det skal indeholde flere forskellige funktioner i koden koden skal kunne forstås og skal derfor kommenteres og beskrives i henholdsvis koden og i den medfølgende rapport.

Som krav til programmet mener jeg at det skal kunne køre, samt være let at forstå/spille. Det skal være overskueligt, på trods af at der ikke er nogen grafisk brugerflade. Programmet skal desuden kunne køre på alle windowsmaskiner.

Spillet er lavet i DevC++ uden en grafisk brugerflade, spillet er derfor afgrænset til, kun at kunne køre uden grafik.

Spillet er et terningspil, som kan spilles af 2-4 spillere, hver spiller har et bestemt antal æg, alt efter hvor mange deltagere der er. Det gælder så om at komme af med sine æg, ved kast med en terning. Den der først kommer af med alle sine æg, har vundet. I spillet kan man både komme af med sine æg og man kan også få æg igen. Spillet har både noget med held at gøre men, dog også forstand, altså spillet er ikke bare et terningspil hvor det gælder om at slå højest.

Jeg har på bedste vis forsøgt at udvikle et spil som kan køre og spilles på en almindelig windowsmaskine... Køb adgang for at læse mere

Eksamensprojekt i Programmering C: Spejleæg-spil i C++

[1]
Bedømmelser
  • 10-06-2015
    fin opgave, giver god inspiration