DIO om Spanien/Nordafrika migration/integration

DIO om Spanien/Nordafrika migration/integration

DIO rapport i Spansk A og IØ A om Spanien/Nordafrika og migration/integration.

Opgaven indeholder en redegørelse for hvordan og hvorfor der er denne migration i området, hvilke konsekvenser der har fulgt med. Hvad der bliver gjort politisk og hvilken indflydelse immigranterne har haft økonomisk i landet.

Indhold

Indledning 2
Svar på problemformuleringen 3
BILAG 1 12
BILAG 2 13
BILAG 3 13
Konklusion 14
Kildeliste 15
Refleksionsskrivning 16
Portfolio 17

Uddrag

Indledning

I denne rapport ville jeg først redegøre for hvem de er alle de illegale immigranter der kommer til Spanien, hvor jeg ville se på hvor de kommer fra og hvordan de typisk flygter til Spanien, dette ville jeg gøre ved hjælp af nogle danske artikler og en spansk bog, der belyser rigtig mange ting omkring baggrunden på de illegale immigranter, hvordan de emigrerer og hvordan de lever efterfølgende i Spanien. I opgaven ville jeg med push/pull faktorer besvare hvorfor det er folk emigrerer fra Nordafrika.

Efter redegørelsen ville jeg se på hvordan den spanske økonomi har udviklet sig siden diktatur tiderne. Efter at havde set på hvordan den spanske økonomi har klaret sig siden afsættelsen af Franco ville jeg se hvilken påvirkning alle de illegale immigranter har haft på den spanske økonomi. Grunden til jeg netop ville kigge på dette emne er at jeg har hørt at mange i den spanske befolkning kritiserer de mange illegale flygtninge der er bosat i Spanien, fordi de mener de er en ”underskudsforretning”. Dette ville jeg analysere ved hjælp af en masse artikler der har beskrevet lidt om de her emner. Der hvor jeg har mine artikler fra skal man normalt være opmærksom på at artiklerne normalt er farvet af politiske holdninger, men af det jeg har brugt fra artiklerne er det lige meget med den politiske holdning, da jeg næsten kun har inddraget tal fra artiklerne. Tallene i artiklerne er beregnet af trofaste kilder, som artiklerne linker videre til.

Til sidst vil jeg med en subjektiv holdning se på om den kritik der har været af de immigranter der er i Spanien er fair. Dette ville jeg gøre ved at vurderer de negative og positive ting jeg har fundet frem i analyse modellen. I opgaven regner jeg med at finde et rimelig klart svar på om det har været positivt eller negativt med de mange immigranter der er i Spanien.

Emnet har jeg valgt da jeg selv er meget interesseret i Spanien og har selv familie bosat i Spanien, som også er immigranter, dog ikke fra Nordafrika, som er immigranterne der kommer derfra jeg fokuserer på. Selve dette emne med illegale immigranter synes jeg selv er et spændende emne, og emnet er kun blevet mere interessant efter selv at havde været ved Gibraltarstrædet, og i Miami hvor der også er mange bådflygtninge der ankommer til... Køb adgang for at læse mere

DIO om Spanien/Nordafrika migration/integration

[15]
Bedømmelser
 • 05-03-2012
  super god opgave, som giver en god inspiration. Både indenfor immigrationen og økonomien i Spanien!
 • 23-11-2010
  ser du til at være meget informativ :) Men der mangler nogle overskrifter til at skabe overblik.
 • 14-01-2014
  Fin lille opgave, er
 • 30-05-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  VIRKELIG SKOD OPgave som er total afskrift af artikler osv!!!1