Social arv og uddannelse og Bourdieu samfundsfag

  • STX 1.g
  • Samfundsfag A
  • 10
  • 8
  • 2532
  • PDF

Social arv og uddannelse og Bourdieu samfundsfag

Opgave fra 1g om sammenhængen mellem social arv og uddannelse.

Der undersøges hvordan social arv påvirker valg af uddannelse, og hvorvidt man gennemfører det. Hvilke grupper er mest udsatte? Hvilke (risiko)faktorer spiller ind? Hvad kan konsekvenserne være?

I forbindelse med dette fortælles om undersøgelser, som sætter virkeligheden i perspektiv, og således redegøres for omfanget af social arv. I forlængelse af dette bliver der beskrevet om mønsterbryder, social baggrund, Bourdieus og Bernsteins teorier og hvilke risikofaktorer der findes. Til sidst diskuteres løsningsforslag, samt hvad disse gør godt for.

Lærers kommentar

Super god, men mangler en bedre diskussion.

Indhold

Indledning
Redegørelse
Teori
Diskussion
Konklusion

Uddrag

Social arv er et bredt begreb som dækker over mange af vores valg og måde at leve på. Social arv kan påvirke vores valg på forskellig vis. Taler man om uddannelse er social arv meget relevant, da ens baggrund danner grundlag for valg af uddannelse, om hvorvidt man gennemfører dette. I forbindelses med dette vil vi gerne undersøge, i hvor høj en grad man vælger sin egen livsbane – uden påvirkning af social arv? Vi vil gerne undersøge hvordan social arv påvirker valg af uddannelse, og hvorvidt man gennemfører det. Hvilke grupper er mest udsatte? Hvilke (risiko)faktorer spiller ind? Hvad kan konsekvenserne være? I forbindelse med dette fortælles om undersøgelser, som sætter virkeligheden i perspektiv, og således redegøres for omfanget af social arv. I forlængelse af dette bliver der beskrevet om mønsterbryder, social baggrund, Bourdieus og Bernsteins teorier og hvilke risikofaktorer der findes. Til sidst diskuteres løsningsforslag, samt hvad disse gør godt for... Køb adgang for at læse mere

Social arv og uddannelse og Bourdieu samfundsfag

[1]
Bedømmelser
  • 11-10-2013
    Super god! god inspiration