SRO med analyse af Slaughterhouse 5

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Tysk fortsættersprog A)
  • 10
  • 10
  • 2266
  • PDF

SRO med analyse af Slaughterhouse 5

SRO i Engelsk A og Tysk A med analyse af romanen Slaughterhouse 5 (Slagtehal fem) af Kurt Vonnegut Jr. fra 1969.

Indhold

Indledning
Kurt Vonneguts liv kort fortalt
Handlingen i Slaughterhouse 5
Analyse af Slaughterhouse 5
Perspektiveringen til de faktuelle begivenheder
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning

Først vil der komme en introduktion af forfatteren, dernæst vil der kort blive gjort rede for handlingen i Kurt Vonneguts roman Slaugtherhouse 5. Der vil følge en analyse af romanen, hvor der vil blive lagt vægt på blandt andet fortællersynsvinkel, romanens opbygning og en beskrivelse af bombardementet af Dresden under 2. verdenskrig. Temaer som fri vilje og passivitet, død og ødelæggelse, patriotisme og ikke mindst bogens opbygning og fortællersynsvinkel er valgt, da de har central betydning for handlingen, og da de er med til at vise, hvor lidt indflydelse vi som mennesker har overfor enorme kræfter. Valget af spørgsmålet omkring bogens opbygning og fortællersynsvinklen medtages, da det understreger det kaos, der beskrives bogen igennem.

Til sidst vil analysen blive perspektiveret til de faktiske begivenheder i forbindelse med brandbombningen af Dresden, herunder troværdigheden af Kurt Vonneguts beskrivelse i forhold til de faktuelle begivenheder i 1945 omkring Dresden. Afslutningsvis vil der følge en konklusion på opgaven.

Kurt Vonneguts liv kort fortalt
Kurt Vonnegut blev født i Indianapolis, Indiana, 11. november 1922. Familien stammede fra Tyskland, men flyttede så senere til Amerika. Kurt Vonneguts mor begik selvmord, kort før Kurt skulle gøre tjeneste i hæren under 2. verdenskrig. Kurt Vonnegut blev taget til fange af tyskerne og ført til et tidligere slagteri i den gamle tyske by Dresden sammen med andre krigsfanger. Der mødte der ham et helvede, et surrealistisk landskab som den ellers fredelige by Dresden var blevet til efter bombardementet 13.-14. februar 1945. Det tog Kurt Vonnegut 25 år at få sine oplevelser ... Køb adgang for at læse mere

SRO med analyse af Slaughterhouse 5

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.