SRO om skoleskyderier i USA i engelsk A og samfundsfag A

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Samfundsfag A)
  • 10
  • 14
  • 4325
  • PDF

SRO om skoleskyderier i USA i engelsk A og samfundsfag A

Studeretningsopgave (SRO) i samfundsfag og engelsk. Opgaven handler om askoleskyderier i USA, til opgaven er der blevet brugt engelske tekster, så alle citater er på engelsk. Jeg kommer ind på to sager af skoleskyderier og bruger kriminalitetsteorier til forklaring.

Indhold:

Indhold

Abstract
Indledning
Omfanget af skoleskyderier
Red Lake High School
Westside Middle School
Fællestræk mellem Red Lake og Columbine
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

”The 18-year-old honer student brought guns and a homemade bomb to school. He set off the fire alarm and shot at the janitors and firefighters who responded. The boy hung himself while awaiting trial. This story sounds as current as today's media headlines, but it happened in 1974. School shootings are not a new phenomenon”
Vi ser det stadig i dag, vi hører om det i nyhederne, vi ser det i tv.
Skoleskyderier, på engelsk, school shootings, er ikke noget nyt fænomen. Vi har kendt til disse massakrer i mange år, og bliver stadig i dag forfærdede over de frygtelige historier de medfører.
- Men hvorfor opstår disse ”school shootings”?
- Hvad får børn og unge til at skyde på klassekammerater og lærere?
Jeg vil i denne opgave komme ind på statistisk materiale omkring omfanget af skoleskyderier igennem de sidste 15 år, analysere skoleskyderier og ved hjælp af sociologiske kriminalitetsteorier prøve at forklare, hvad der får de unge til at reagere, som de gør, og vurdere hvilke ligheder der har været mellem tidligere skoleskyderier i USA... Køb adgang for at læse mere

SRO om skoleskyderier i USA i engelsk A og samfundsfag A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.