Salvador Dali The Persistence of Memory

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 10
 • 3
 • 976
 • PDF

Billedanalyse: Salvador Dali The Persistence of Memory

Billedanalyse af "The Persistence of Memory" (La persistencia de la memoria) malet af Salvador Dali.

Lærers kommentar

Det eneste der manglede var en perspektivering til Sigmund Freuds teorier om drømmen som Dali er inspereret af.

Uddrag

I denne billedanalyse vil jeg indledningsvis starte med at præsentere billedet, og beskrive hvad der er på billedet. Jeg vil derefter lave en grundig analyse af billedet vha. den formalistiske metode, og jeg vil tolke eventuelle symboler. Jeg vil forklare, hvordan værket påvirker beskueren, og hvad budskabet er.

Maleriet er malet af spanieren Salvador Dali, og har titlen ” The Persistence of Memory”. Det blev afsluttet i 1931, og hænger i dag på Museum of Modern Art i New York, hvilket det her gjort siden 1934. Det er kendetegnet som Dalis mest berømte maleri. Det er et oliemaleri på lærred.

Dali maler i stilen surrealisme. Dali maler typisk billeder, der mest af alt ligner noget fra en drøm. Dali kredser oftest motivisk om drøm, seksualitet, religion og metamorfoser af forskellig art. Dali bruger ofte bestemte objekter i hans malerier. Ure og røde læber er ofte til at finde.

Værket her forestiller fire forskellige ure liggende på en strand. To af disse ure ligger på en kasse i nederste venstre hjørne. Et tredje ur hænger over en gren på et træ, der befinder sig bagved denne kasse. Det sidste og fjerde ur, ligger over et væsen på stranden i billedets centrum. Dette væsen har et øje, en næse, en tunge og en hårvækst ved det, der kunne være dets kæbelinje. Væsenet har ingen fast krop. Urene ser ud... Køb adgang for at læse mere

Salvador Dali The Persistence of Memory

[2]
Bedømmelser
 • 06-06-2011
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Opgaven var en ren tekst, nem at forstå og havde mange gode elementer
 • 22-10-2013
  Oppgave var meget god :))

Materialer relateret til Salvador Dali The Persistence of Memory.