Salmiakindholdet i lakrids

Projekt: Salmiakindholdet i lakrids

Vi skal i dette projekt lave vores egen salmiak og lakrids. Vi skal derudover tjekke renheden af salmiakken og hvor meget salmiak der er i lakridsen. Vi får også en købelakrids som vi skal tjekke salmiakindholdet på. For at tjekke renheden skal vi bruge en Mohr-titrering og til at finde indholdet af salmiak i lakridserne skal vi bruge en Kjedahl-analyse. Vi regner med at få en renhed på 99 – 100% ved salmiakken.

Indhold

Indledning (Lars) 3
Tidsplan (Alle) 4
Enhedsoperationer (Philip) 5
Produkt krav (Anila) 8
Sundhed & lakrids (Anila) 8
Praktisk arbejde og resultater (Ronja & Lars) 11
Fremstilling af NH4Cl (salmiak) 11
Mohr-titrering (Kvantitativ analyse af NH4Cl) 14
Fremstilling af Lakrids 17
Kjeldahl analyse - Tilbagetitrering af eget produkt samt købe produkt 18
Kjeldahl analyse - Titrering af destilleret lakrids 19
Konklusion (Lars) 23
Bilag 24
Bilag 1 24
Bilag 2 25
Bilag 3 26

Uddrag

Omrøring er nok den simpleste enhedsoperation. Omrøring bruges til mange forskellige formål. For det meste bruges omrøring til at blande to reaktanter. Omrøring kan f.eks. være meget vigtigt ved en titrering, hvor pH måles enten med et pH-meter eller en indikator. Hvis en base tildryppes til en syre og ækvivalenspunktet skal findes, er det vigtigt at de to stoffer bliver godt blandet så de reagere fuldstændigt. Hvis der ikke omrøres... Køb adgang for at læse mere

Salmiakindholdet i lakrids

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.