SSO om terrorloven i Danmark

 • HF 2. år
 • SSO (Samfundsfag B)
 • Ingen givet
 • 19
 • 5140
 • Word2007

SSO om terrorloven i Danmark

SSO i Samfundsfag, om hvilken indvirkning terrorloven har haft i Danmark.

Fra opgaven:
"Indledning.
Jeg vil i denne rapport kigge på årsagerne, til at den danske terrorpakke blev indført. Udover det vil jeg gå ind i debatten, der var før og efter terrorpakken trådte i kraft. Se om det danske demokrati på nogen måde blev tilsidesat ved indførelsen af terrorpakken Kikke på den danske opbakning, før og efter stramningerne til straffeloven blev indført. Se på om terrorpakken havde den virkning, som politikerne havde tiltænkt den og om den bryder med menneskerettighederne."

Indhold

Engelsk resume. 2
Indledning. 3
Tiden op til terropakken: 4
Hvorfor kom anti-terrorloven 4
En terrorpakke bliver født: 5
Debatten, demokrati og menneskerettigheder: 7
Folkets syn: 7
Terrorpakken og ideologier: 8
Borgeren: 9
Problematikken: 9
De Repræsentative muligheder: 10
Befolkningen begynder at vende: 11
Demokratiet på ujævn grund: 13
De samme intentioner: 14
Terrorpakken vs. Menneskerettighederne – Fungerer det? 15
En skæv udvisning: 17
Konklusion: 18
Litteraturliste: 19

Uddrag

Hvorfor kom anti-terrorloven:

Tiden op til terropakken:
Den 11. september 2001 blev en skæbnesvanger dag for verden. En, for mange ellers stille og rolig, tirsdag skulle pludselig forvandles til et sandt medie- og politisk kaos. De to tårne bedre kendt som World Trade Center samt Pentagon blev ramt, af henholdsvis 2 og 1 fly der resulterede i at WTC styrtede i grus. Tårnene stod først for skud, og man mente til at starte med at der var tale om en frygtelig ulykke. Da 2. fly ramte WTC og Pentagon pludselig også blev skydeskive for et fly, faldt teorien om en tilfældig ulykke til jorden. Folk over det meste af verden sad nu klistret til skærmen lammet af, og chokeret over at det de var vidne til, ikke bare var en film i tv men faktisk live fra ground zero. Langsomt men sikkert begyndte tankerne om terror at forme sig i folks hoveder hele verden over, godt spædet til af mediernes hurtige og effektive dækning af begivenhederne. Effekten i Danmark kom hurtigt. Det var pludselig gået op for folk, at terror var en mulighed og med den åbenbaring kom også frygten for fremtiden og usikkerheden på ”de fremmede” samt sikkerheden i Danmark.

Før i tiden havde folk et klart billede af, hvor meget den danske efterretningstjeneste kunne blande sig i, og hvornår de havde fået for meget snor. Men efter angrebet i USA blev holdningen hos den danske befolkning ændret. Den danske befolkning krævede, at politikerne gjorde noget, for, at danskerne kunne få følelsen af tryghed tilbage. Denne ændring i befolkningens holdning og kravet om at der skulle gøres noget, gjorde det muligt at indføre stramninger og nye regelsæt. Regelsættet med de nye stramninger blev accepteret, af befolkningen som så på den med nye øjne i forhold til før 11. september. Der blev kikket ud på verden og kikket på hvilke ting, de andre lande havde gjort for at sikre deres befolkning og skabe en tryghed i landene. En stramning i form af anti-terror pakkerne mente et flertal politikerne ville være en god, og effektiv løsning som ville give noget af trygheden tilbage til danskerne. Terrorloven blev lavet på baggrund af en undersøgelse, hvor man gik ind og så på hvor terror rammer og på hvilken måde. Ud fra dette blev der sat nogle nye stramninger ind, der skulle gøre det svære at udøve og støtte terror. Det betyder også at man fra politisk side måtte ligge stramninger ind en lang række steder... Køb adgang for at læse mere

SSO om terrorloven i Danmark

[2]
Bedømmelser
 • 25-05-2011
  opgaven er rigtigt god og kan godt være lærerig
 • 14-06-2011
  ok opgave, går i dybten med terrorpakkerne.