SSO med analyse af filmen Der ewige jude af Fritz Hippler

 • HF 2. år
 • SSO (Historie B)
 • 10
 • 16
 • 5839
 • Word2003

SSO med analyse af filmen Der ewige jude af Fritz Hippler

SSO om Hitlers magtovertagelse i 1933. SSO'en er skrevet i Historie B.

Opgaveformulering
Derfor vil jeg i denne opgave redegøre for Tysklands økonomiske, politiske og sociale situation, da jeg mener at nogen af svarende til at propagandaen var så effektiv skal findes her. Derefter vil jeg analysere nazismens propagandametoder med udgangspunkt i speakerkommentarerne til den nazistiske propagandafilm ”Der ewige Jude”. Da jeg mener at filmen illustrerer nazisternes syn på jøderne, og hvilke metoder nazisterne benyttede sig af for at vække samme had i befolkningen. Hvorefter jeg til sidst vil vurdere om propagandaen spillede en afgørende rolle i weimarrepublikkens fald og derved hjalp med til Adolf Hitlers magtovertagelse i 1933.

Lærers kommentar

"Grunden til der ikke blev givet 12 er fordi der mangler noget om hvordan Hitler begyndte at få børnene over på hans side."

Indhold

Indledning
Tysklands udvikling 1919-1933
Tysklands økonomiske udvikling
Tysklands politiske udvikling
Tysklands sociale udvikling
Højrefløjens propagandametoder
Propaganda filmen ”Der ewige jude”
Propagandaens rolle i republikkens fald
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
”Adolf Hitler , mange mennesker gyser når dette navn lyder, og husker øjeblikket tilbage på en af de mørkeste perioder i det 20 århundredes historie. En periode, hvor et helt folkeslag næsten blev udryddet systematisk, blot på grund af deres religiøse overbevisning. En periode hvor vold, terror og krig var en del af mange tyskeres hverdag. En periode der forandrede Tyskland for altid. Men selvom de fleste mennesker kender til massemordet på jøderne, er det de færreste der faktisk kender grundene til at dette grusomme overhovedet kunne finde sted. Jeg personligt er en af dem, der ikke kender de omstændigheder der gjorde det muligt for Adolf Hitler og hans støttere at overbevise Tyskland om at jøder var roden til alt ondt, og at krig var vejen frem. Jeg mener personligt at en af grundene til at det lykkes Hitler at overtage magten i Tyskland skyldes brugen af propaganda i massemedierne.

...

Jeg har altid haft en stor personlig interesse for 2.verdenskrig, men jeg har aldrig kendt de enlige grunde til den opstod. Derfor var det et oplagt valg for mig at skrive om weimarrepublikkens fald, og brugen af propaganda under nazismen. Da det altid har forundret mig hvordan det lykkes Adolf Hitler at skabe så stort had til jøderne i den tyske befolkning. Netop derfor ønsker jeg også at gå i dybden med analysen af propagandaen. Jeg mener også det er vigtig at kende omstændighederne der gjorde at denne forfærdelige krig opstod og at der blev udført en grusom forbrydelse mod menneskeheden i form af massemord på jordens jødiske befolkning, netop for at forhindre at dette gentager sig.

Tysklands udvikling 1919-1933
Nederlaget ved 1.verdenskrig havde store negative konsekvenser for Tyskland. Dette skyldes primært Versaillesfreden der blev indgået den 28.juni 1919. Denne fredsaftale forpligtede Tyskland til at afstå store landområder, i alt 70.000 km2. Hæren skulle reduceres til 100.000 mand og flåden til 6 slagsskibe. Oven i disse krav, blev Tyskland også pålagt at betale en krigsskadeserstatning der lød 132 milliarder guldmark, dette havde naturligvis stor indflydelse på Tysklands udvikling og ... Køb adgang for at læse mere

SSO med analyse af filmen Der ewige jude af Fritz Hippler

[8]
Bedømmelser
 • 18-01-2011
  Rigtig fin opgave. Den er godt beskrivende, til det jeg sQ bruge i hvert fald.. så tak D:
 • 21-05-2015
  Fin opgave, mangler dog introduktion inden man downloader opgaven.
 • 25-01-2016
  Givet af HFe-elev på 2. år
  grundogt og god start
 • 17-04-2014
  kunne bruges til hjælp til egen opgave

Materialer relateret til SSO med analyse af filmen Der ewige jude af Fritz Hippler.