SSO om slaveri i Danmark | Historie B

 • HF 2. år
 • SSO (Historie B)
 • 10
 • 19
 • 5469
 • PDF

SSO om slaveri i Danmark | Historie B

Opgaven handler om dansk slavehandel tilbage i 1800-tallet, hvor Danmark havde slaver på de Dansk Vestindiske Øer. Jeg tager også udgangspunkt i hvordan, hvordan man reagerede på slavehandlen, og hvad der var til grund for dens ophævelse. Samt kritikeres mening om det. Opgaven bliver kørt frem til nytiden i dag, hvor det kan diskuteres hvorvidt vi stadig er en del af menneskehandel i dag i form af prostituerede i vores land mm.

Større Skriftlig Opgave 2011

Lærers kommentar

Det var en god opgave, som var fyldestgørende. Gode kilder, dog mente han, at der manglede en mere under analysen. Ros for kildekritik og brug velskrevet samt formuleret.

Indhold

Abstract s.1
Indledning s. 3
Danmark og slavehandel s. 3
Danskerne i Guinea s. 4
Danskerne i Vestindien s. 4
Trekantshandlen s. 6
Hvor slaverne kom fra s. 6
Hvad slaverne blev brugt til s. 7
Den danske kritik af slavehandlen s. 7
Slavehandlens afskaffelse s. 9
Peter Von Scholten s. 10
Trafficking s. 12
Slaveri eksisterer i dag s. 12
Trafficking af kvinder i Danmark s. 13
Menneskerettigheder og EU konventionen imod slavehandel s. 13
Globaliseringens påvirkning for udvikling af trafficking s.14
Konklusion s. 15

Litteraturliste s. 17

Uddrag

Indledning

Menneskehandel er noget, som altid har fundet sted. Langt tilbage i historien hører vi om slavekaravaner tværs over ørkenen. Danmark har også været med til at handle med slaver i 1600-1800 tallet, da trekants handlen var en del af Danmarks florissante handelsperiode. Men realiteten er, at det ikke kun var dengang, slaver var en del af vores hverdag og samfund. I nutidens Danmark oplever vi trafficking, moderne slavehandel, på en anderledes måde, men det finder stadig sted. I denne opgave ønsker jeg, at undersøge, hvad vi som nation var med til at gøre i 1600 tallet mod vore medmennesker, og hvilket grundlag vi havde for at gøre dette, på trods af den kritik den mødte i manges øjne. Hvordan kunne vi som nationen retfærdiggøre sådan en handling og overbevise os selv om, at slavehandel er okay. Ved hjælp af kilder ønsker jeg at belyse, hvad der skete, og hvem der stod i spidsen for, at den danske nation blev kendt for afskaffelsen af slavehandlen.
Til sidst vil jeg diskutere og perspektivere til nutidens Danmark samt verdenen på globalt plan, og se hvordan trafficking finder sted. Retfærdiggør vi denne handling på samme måde, som vi gjorde i 1600-tallet?... Køb adgang for at læse mere

SSO om slaveri i Danmark | Historie B

[1]
Bedømmelser
 • 21-03-2013
  Givet af HF-elev på 1. år
  ......................................