SSO - Borgerkrigstiden i Spanien og "El Laberinto del Fauno"

 • HF 2. år
 • SSO (Spansk B)
 • 7
 • 14
 • 3902
 • PDF

SSO - Borgerkrigstiden i Spanien og "El Laberinto del Fauno"

SSO i Spansk B ud fra filmen og manuskriptet "Pans Labyrint" af Guillermo del Toro (Originaltitel: El Laberinto del Fauno).

Problemformulering
Redegør for det politiske klima omkring borgerkrigstiden i Spanien.

Analyser filmen "Pans Labyrint" med personkarakteristik samt analyse af de magiske symboler.

Diskuter genren for filmen.

Indhold

Indledning 3
Det politiske klima I spanien 4
Før krigen 4
Under krigen 5
Efter krigen 5
El laberinto del fauno 7
Guillermo del toro
Referat 7
Personkarakteristik 8
Vidal 8
Carmen 9
Mercedes 10
Ofelia 10
Symboler 11
Genre 12
Litteraturliste 14
Film 14
Bøger 14
Hjemmesider 14

Uddrag

Indledning

Denne opgave søger gennem et indblik i filmens politiske og historiske kontekst at analysere El Laberinto del Fauno. Filmen skildrer fascismens grimme ansigt i et borgerkrigshærget Spanien, gennem fortællingen om en lille pige der flygter fra den frygtelige virkelighed ind i et drømmelignende univers..

På baggrund af ovenstående vil jeg redegøre for det politiske klima i Spanien, både før, under og efter den spanske borgerkrig i år 1936-1939. Dette historiske perspektiv skulle gerne give et indblik i de konsekvenser et politisk stormvejr har haft for den spanske befolkning. Det endte i et blodigt opgør mellem Francos tropper på den ene side og de socialistiske modstandere på den anden side. Ved hjælp af et kort historisk perspektiv vil jeg forsøge at anskueliggøre de faktorer der var afgørende for, at Franco kunne trække sig sejrrigt ud af borgerkrigen, samt hvilke konsekvenser krigen fik for Spaniens befolkning. Jeg har valgt dette historiske tilbageblik for at skabe forståelse for den kontekst hvori El Laberinto del Fauno foregår.

Dernæst vil jeg analysere manuskriptet og filmen El Laberinto del Fauno af Guillermo del Toro. Som udgangspunkt for analysen vil jeg lægge et særligt fokus på en karakterstik af henholdsvis Vidal, Carmen, Mercedes og Ofelia. Med denne personkarakteristik vil jeg forsøge at analysere deres roller som symboler for datidens- og efterkrigstidens Spanien.

Efterfølgende vil jeg analysere Guillermo del Toro's brug af magiske symboler og elementer, dette vil føre til en afsluttende diskussion af filmens genre.

Det politiske klima i Spanien

For bedre at kunne forstå El Laberinto del Fauno er det nødvendigt at forstå henholdsvis den sociale og politiske kontekst hvori historien udspiller sig. Følgende søger derfor gennem et kort historisk perspektiv at redegøre for de begivenheder som har været med til at forme Spanien i årene før, under og i særdeleshed efter borgerkrigen fra år 1936 – 1939.

Før krigen
Ligesom Danmark historisk set har været, var Spaniens hovederhverv landbrug, men i takt med den stigende industrialisering skete der i Spanien ligesom det meste af Europa en voldsom urbanisering . Industrialiseringen førte således til, at befolkningen søgte ind mod byområderne for at arbejde og bo. Denne nye leveform betød, udover at repræsentere et skift til det moderne ... Køb adgang for at læse mere

SSO - Borgerkrigstiden i Spanien og "El Laberinto del Fauno"

[4]
Bedømmelser
 • 08-12-2012
  godt udført arbejde. den når vidt omkring. især personkarakteristikken er jeg klar på. godt afsnit omkring den spanskeborger krig, der får dannet et godt overblik over diverse hændelser. god opgave!
 • 12-09-2010
  Super god SSO opgave. Denne kan man sagtens bruge til at danne sig et overblik over tiden i Spanien og også ove rhvordan detn er relateret til selve filmen. super godt arbejde!
 • 17-04-2012
  Gav et godt indblik i filmen...... super opgave
 • 08-12-2011
  Givet af 2.g'er på STX
  DEN ER DER GOD NOK FORDI DU VED MAN FÅR OK MEGET INSPIRATION HVIS MAN IKKE FORSTÅR NOGET AF DEN DER TEKST HEHE

Materialer relateret til SSO - Borgerkrigstiden i Spanien og "El Laberinto del Fauno".